Upea tiistai Suomelle ja klubilaisille: U17 EM-kisoihin, U19 ja U21 hienoihin voittoihin

Kuuden HJK-pelaajan edustama tyttöjen U17-maajoukkue murskasi Slovakian 4–0 ja eteni EM-lopputurnaukseen. 

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho viimeisteli U19-maajoukkueen upean voittomaalin Saksan verkkoon: ”Cassu” laukoi pallon sisäsyrjällä rangaistusalueen kaarelta vasempaan ylänurkkaan.

Alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti eilen Slovakian ja lunasti paikkansa EM-lopputurnauksessa. Suomi voitti oman lohkonsa joukkueista myös Irlannin ja jakoi pisteet Islannin kanssa. Suomi oli tasapisteissä Islannin kanssa, mutta eteni kahdeksan maan lopputurnaukseen paremman maalieronsa turvin.  

Tyttömaajoukkueessa oli vahva HJK-edustus, sillä päävalmentaja Marko Salorannan ryhmässä oli peräti kuusi klubilaista: B-junioreiden Pihla NiinistöSiiri SiivonenAnni Ylä-MononenMilja Kiviranta ja Lilli Halttunen sekä naisten edustusjoukkueen Ilona Walta

Myös alle 19- sekä alle 21-vuotiaiden poikien maajoukkueet edustivat Suomea kunniakkaasti: U19-pojat kaatoivat Bolt Arenalla pelatussa harjoitusottelussa Saksan 1–0, ja U21-maajoukkue ryösti vieraskentällä pisteet Kroatialta 3–2-voittoon päättyneessä EM-karsintaottelussa. 

U19-maajoukkueen ainoasta maalista vastasi Klubin miesten edustusjoukkueen Casper Terho, ja Suomen maalilla pelannut HJK:n sopimuspelaaja Elmo Henriksson piti maalinsa koskemattomana. Alkavalla kaudella lainalla IFK Mariehamnissa pelaava Henriksson piti ottelun loppuhetkillä Suomea pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Myös lainasopimuksella Ilvestä alkavalla kaudella edustava Kai Meriluoto pelasi ottelussa. 

U21-maajoukkue on toistaiseksi lohkonsa ainoa, joka on onnistunut kaatamaan lohkokärki Kroatian vieraskentällä. Suomi johti tauolla peräti 3–0 ja onnistui säilyttämään Kroatian paineesta huolimatta johtoasemansa toisella jaksolla. Nuorten maajoukkueeseen oli nimetty kolme HJK:n edustusjoukkueen pelaajaa: Matti PeltolaPyry Hannola sekä Santeri Väänänen, joka sai ainoana klubilaisena minuutteja tiistain ottelussa.

Myös A-maajoukkue oli tositoimissa tiistaina: Huuhkajat hävisi harjoitusottelussa Slovakialle 0–2. Klubin Santeri Hostikka oli Suomen avauskokoonpanossa ja pelasi täydet minuutit. Lauantaina A-maajoukkueessa debytoineista klubilaisista Miro Tenho seurasi Slovakia-ottelun vaihtopenkiltä ja 17-vuotias Miska Ylitolva pelasi viimeiset viisi minuuttia.