Upottaako Anthony Olusanya jälleen SJK:n?

Klubi isännöi Veikkausliigan yläloppusarjan ensimmäisessä ottelussa SJK:ta. Olusanya on ratkaissut kauden molemmat aiemmat kohtaamiset.

Anthony Olusanya, Santeri Väänänen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Anthony Olusanya on erikoistunut voittomaaleihin, joita on syntynyt tällä kaudella jo neljä – viimeksi viime sunnuntaina lisäajalla Honkaa vastaan.

HJK vs SJK
Su 18.9.2022 klo 18:30
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: Foodora »

HJK aloittaa Veikkausliigan yläloppusarjan sunnuntaina kotiottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Klubi varmisti runkosarjan voiton viime sunnuntain Honka-vierasvoiton myötä, ja SJK selviytyi viime viikonlopun tappiostaan huolimatta viimeisenä joukkueena yläloppusarjaan. 49 pistettä kerännyt HJK johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Kuopion Palloseuraan, ja SJK on kuudentena 31 pisteellään.

Lue täältä kattava infopaketti ottelujärjestelyistä!

Yläloppusarjassa pelataan yksinkertainen sarja kuuden joukkueen kesken, joten jokaisella joukkueella on edessään viisi ottelua. Runkosarjan voittanut HJK pääsee pelaamaan kolmesti kotikentällään, ja Veikkausliigan mestaruuden viimeistään ratkaiseva HJK–KuPS-ottelu pelataan Bolt Arenalla 16. lokakuuta.

SJK:n kausi on ollut nousujohteinen, ja joukkue onkin esimerkiksi 10 ottelun kuntopuntarissa Klubin ja Hakan jälkeen kolmantena. Alkukausi oli katastrofaalinen, kun ensimmäisen kierroksen niukkaa HIFK-voittoa seurasi viiden tappion putki. Sen jälkeen Joaquín Gómezin ryhmä sai pelinsä rullaamaan, eikä vastaavia voitottomia putkia ole enää nähty.

Vaikka HJK on voittanut kauden molemmat aiemmat keskinäiset ottelut, ei SJK ole päästänyt helsinkiläisiä helpolla. Klubi matkusti Seinäjoelle jo toisella ottelukierroksella, ja tasaväkinen kamppailu ratkesi vasta viimeisellä kympillä, kun Johannes Yli-Kokon laukaus kimposi Anthony Olusanyan kautta maaliin.

SJK:n edellisestä Helsingin-vierailusta ei ole vierähtänyt edes kuukauden päiviä: joukkueet kohtasivat Bolt Arenalla 28. elokuuta. Myös tuolloin peli päättyi HJK:n 1–0-voittoon, ja Olusanya vastasi voittomaalista 19. minuutilla.

Yksi edellisen keskinäisen kohtaamisen polttavimpia puheenaiheita oli Hetemaj’n veljesten ensimmäinen kohtaaminen Suomen kentillä koskaan. Nyt Mehmet Hetemaj ei saa mahdollisuutta revanssiin, sillä SJK-kippari on pelikiellossa saatuaan suoran punaisen kortin viime viikon IFK Mariehamn -ottelussa.

SJK-kamppailu päättää HJK:n kiireisen jakson – ottelu on Klubille viides alle kahden viikon sisään. Sunnuntain jälkeen on kuitenkin pieni tauko peleistä, kun syyskuun maajoukkuetauko keskeyttää Veikkausliigan kymmeneksi päiväksi. HJK-pelaajista maajoukkuetehtäviin on valittu Conor Hazard (Pohjois-Irlanti) sekä Miro Tenho, Arttu Hoskonen, Lucas Lingman ja Pyry Soiri (Suomi).

– Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet poikkeuksellisen tiukat matkustamisineen. Huomenna meidän täytyy vielä kerran kaivaa täysi fokus ja kilpailija esiin. Se on tärkein asia, jotta saamme huomenna kolme pistettä ja pääsemme maajoukkuetauolle sarjajohdossa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä, ja kilpailu pelipaikoista on kovaa – kuten pitääkin olla. Sivussa ovat varmuudella Roope Riski, Valtteri Moren ja Manuel Martic. Lisäksi Riku Riski on kipeänä. Sen sijaan Roomassa tauolla kentältä vaihdettu Arttu Hoskonen selvisi säikähdyksellä ja on valmennuksen käytettävissä.

Myös viime viikolla Stadin Derbyssä loukkaantunut, hiljattain jatkosopimuksen Klubin kanssa solminut Bojan Radulovic on vielä loukkaantumisen vuoksi poissa kokoonpanosta. Katso videolta Radulovicin mietteet jatkosopimuksesta!

HJK TV vieraili Bojan Radulovicin kanssa Foodoran pääkonttorilla. Katso haastattelu!