Uuden päävalmentajan ensimmäisessä ottelussa vastassa FC Haka

HJK matkustaa keskiviikkona Valkeakoskelle, jossa kello 17.30 alkavassa Suomen Cupin puolivälierässä vastaan asettuu FC Haka. Ottelun asetelmia ravisteltiin tiistain aikana urakalla, kun Mika Lehkosuo paljastettiin Klubin uudeksi päävalmentajaksi. Panokset ”Suomifutiksen klassikossa” olivat jo valmiiksi korkeat, mutta uutisen myötä ottelu sai aivan uuden jännitysmomentin. Keskiviikon ottelu on nimittäin Lehkosuon ensimmäinen HJK:n johdossa.
  • Voisihan tämä tietenkin rauhallisemmissakin merkeissä alkaa. Ehdin vetämään yhdet harjoitukset ja käymään vähän asioita läpi pelaajien kanssa. Ideaali tilanne tämä ei ole, mutta sellaista elämä välillä on. En sitä minään mörkönä näe, hienoa että päästään heti tositoimiin, totesi tuore päävalmentaja.

Cup-kilpailussa varaa hutilyönteihin ei ole ja uudella päävalmentajalla on vain päivä aikaa valmistella ryhmänsä haasteeseen. ”Bana” veti tiistaiaamuna ensimmäiset joukkueharjoituksensa HJK:n kanssa ja yrittää tuoda jo keskiviikkona Klubin peliin oman mausteensa.

  • On asioita, joihin ei kannata juurikaan koskea yhdessä päivässä. Toisaalta on myös asioita, joihin voi jo puuttua. Minulla on erittäin vahva käsitys siitä, miten haluan joukkueen pelataan. Joka päivä yritän tuoda HJK:ta lähemmäksi sitä visiota, kertoi ”Bana”.

FC Haka on historiallisesti yksi HJK:n tärkeimmistä kilpakumppaneista, ja ainoa joukkue jolla on hallussaan enemmän Suomen Cupin mestaruuksia kuin Klubilla. HJK on nostanut kannun ilmaan 11 kertaa, Hakalla pyttyjä on 12. Kauden 2012 päätteeksi pitkään pääsarjassa pelanneet valkeakoskelaiset putosivat sarjaporrasta alemmaksi ja keskiviikon kohtaaminen onkin ensimmäinen sitten kohtalokkaan kauden. Edellinen keskinäinen taistelu oli omanlainen klassikkonsa, kun HJK nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin saatuaan apua kentälle ratkaisevalla hetkellä ajautuneesta ylimääräisestä pallosta.

Haka-ottelu on myös iloinen jälleennäkeminen Juho Rantalan kanssa. Rantala toimi HJK:n organisaatiossa edellisen viiden vuoden ajan ja siirtyi Hakan päävalmentajaksi kesken viime kauden. Tiistain paukun jälkeen hänelle tuskin kuitenkaan on suurta hyötyä Klubin tapojen tuntemisesta.

HJK pääsee lähtemään otteluun vahvalla ryhmällä, kun vain Mac Kandji on varmasti loukkaantuneena sivussa. Sebastian Mannström osallistui tiistaina harjoituksiin, mutta joutunee jättämään pelin väliin. Sen sijaan kauden alun missannut Demba Savage on lähellä pelikuntoa ja saatetaan nähdä jo Valkeakoskella kirmaamassa kentällä.

FC Haka – HJK keskiviikkona 30.4. Tehtaan kentällä kello 17.30 alkaen. HJK TV lähettää ottelun suorana: www.hjk.fi/hjktv_live!