”Uudistunut joukkue hakee vielä muotoaan”

Perjantain Liigacup-ottelussa kotijoukkue Honka paineli 4-0 -voittoon Myyrmäen jalkapallohallissa. Edellinen peli joukkueiden välillä päättyi Hongan 0-2 -voittoon.

Hongan vahva alku toi palkinnon jo 19. peliminuutilla kun keskikenttä Duarte Tammilehto ampui vapaapotkun tarkasti HJK-maalin ylänurkkaan.

  • Tammilehdon vapari oli kieltämättä komea. Sen jälkeen me olimme takaa-ajajia ja jäimme takaa-ajajiksi pelin loppuun saakka. Honka oli oikeastaan kaikessa tänään meitä parempi, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen myöntää.

Toisen Hongan maalin viimeisteli Ilari Äijälä Dudun tarjoilemasta avopaikasta. Dudu itse laittoi pallon sen jälkeen kahdesti maaliin, ensin päällä ja lopuksi läpiajon päätteeksi.

Hongan jalat liikkuivat läpi ottelun ketterämmin. Varsinkin kotijoukkueen puolustuslinja piti HJK:n kärkimiehet tiukasti kiinni. Maalipaikat jäivät sinivalkoisilla todella vähiin.

  • He myös pelasivat aggressiivisemmin koko ottelun ajan.

Muurinen haluaa kuitenkin korostaa, että HJK:lla on joka tapauksessa edessä uusi aika. Honka-tappiot ovat olleet hyvä herätys. Parin kauden aikana rakennetun joukkueen avainpelaajien poislähtö ei voi olla näkymättää tässä vaiheessa kevättä. Huippunimiä on myös saatu, mutta yhtenäisen joukkueen rakentamiselle on vain yksi keino.

  • Aika, Muurinen sanoo.

  • Uskon, että se on meille tässä vaiheessa tärkeintä. Taitoa ja laatua löytyy, mutta yhtenäisyys tulee vielä vahvistumaan kevään ja alkukesän aikana. Eikä pettymykset myöskään ole pelkästään negatiivisia asioita. Mielestäni meidän nuoret lupauksemme tarvitsevat myös tällaisia pelejä, joissa vastustaja on vahvassa kunnossa.

Muurisen mielestä kuluneen muutaman vuoden aikaiset tunnelmat olisi syytä jättää historiaan, eikä nähdä uutta joukkuetta aikaisemman korvaajana. Sen sijaan uuden joukkueen yhtenäisyyden kehittäminen on oma prosessinsa joka puolestaan vaatii malttia.

HJK:lle seuraava Liigacupin kohtaaminen on vuorossa tiistaina kun joukkue matkaa Lahteen ottamaan mittaa FC Lahdesta.

Honka-HJK 4-0 (1-0)
19’ Tammilehto
51’ Äijälä
70’ Dudu
85’ Dudu

Honka: Tuomas Peltonen, Sampo Koskinen, Tapio Heikkilä, Lum Rexhepi, Henri Aalto, ILari Äijälä, Juuso Simpanen, Duarte Tammilehto (Santeri Ahola 84), Moshtagh Yaghoubi, Jussi Vasara, Dudu (Mikael Lähde 86)
HJK: Ville Wallen, Tuomas Kansikas, Matias Lindström, Timi Lahti (Rami Hakanpää 77), Mikko Sumusalo, Sebastian Mannström (Patrick O’Shaughnessy 79), Rasmus Schüller, Sebastian Sorsa (Demba Savage 15), Antti Okkonen (Kastriot Kastarati 55), Berat Sadik, Joel Pohjanpalo (Robin Lod 55)