Uusi laitapakki Klubiin

Sveitsin liigassa FC Luganoa viimeksi edustanut Joel Untersee liittyy HJK:n joukkueeseen.

Teksti

HJK ja Joel Untersee, 26, ovat tehneet sopimuksen, joka kattaa kauden 2021. Sopimus allekirjoitettiin eilen heti, kun lääkärin tutkimukset Mehiläisessä oli tehty.

– Joel on hyvässä peli-iässä oleva, taktisesti ja teknisesti laadukas pelaaja, joka on saanut hyvän koulutuksen laitapuolustajan paikalle. Hän pystyy pelaamaan molemmilla puolilla ja tuo tasapainottavan vaihtoehdon puolustuslinjaan, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Joel Untersee on syntynyt Etelä-Afrikassa, ja hänellä on myös Sveitsin kansalaisuus. Hän on pelannut FC Zürichin ja Juventuksen nuorisojoukkueissa sekä Juventuksen reservijoukkueessa. 

Aikuisten tasolla hän omaa kokemusta sekä Italian Serie B:stä että Sveitsin liigasta. Juventuksesta hän pelasi lainasopimuksella kauden 2016–17 Bresciassa sekä kauden 2017–18 FC Empolissa, johon hän siirtyi pysyvästi kauden 2018 aluksi, josta hän jatkoi lainasopimuksella FC Zürichissä. Viimeksi hän edusti FC Luganoa 2020.

Sveitsin nuorisomaajoukkueita Joel Untersee on edustanut U15–U21 joukkueissa.

– Olen todella innoissani tästä sopimuksesta. Tuskin maltan odottaa, että pääsen harjoittelemaan joukkueen mukana. Nähdään matseissa, iloitsee Joel Untersee.

Tervetuloa Klubiin, Joel! Welcome to the Club!