Uusintaottelu Turussa torstaina

Oltuaan sunnuntaina tyly isäntä TPS:lle Sonera Stadiumilla, Klubi aikoo torstaina olla vuorostaan kiittämätön vieras samalle joukkueelle. Sääliä ei ole varaa jaella, sillä mestaruustaistelu on kuumimmillaan. HJK johtaa sarjaa viidellä pisteellä, kun vain viisi ottelua on pelaamatta. Torstain ottelu on jälleen arvokas mahdollisuus kauhoa lisää eroa toisena tulevaan FC Honkaan. Päävalmentaja Sixten Boström oli tyytyväinen sunnuntain 3-1 -voittoon, mutta uskoi joukkueen pystyvän vielä parantamaan.

  • Olen ihan varma että siellä odottaa latautunut TPS, joka haluaa voittaa meidät, ja edessä on tiukka peli. Olemme nyt käyneet läpi asioita, joita meidän kannattaa tuoda ensimmäisestä ottelusta mukaamme ja asioita joita ehdottomasti emme saa tehdä. Viime peli ehkä meni vähän semmoiseksi havaijifutikseksi, molemmissa päissä seisoi porukkaa odottamassa, että joku kuskaa pallon läpi keskustasta. Sitten tulee semmoisia vastahyökkäyksen vastahyökkäyksen vastahyökkäyksiä, jotka sopivat mielestäni paremmin TPS:lle kuin meille. Emme halua pelata niin ja meidän täytyy karsia sitä pois.

Sunnuntain ottelun ratkaisivat HJK:lle hyvät erikoistilanteet, joista Valtteri Moren pääsi kahdesti puskemaan pallon TPS:n maaliin. Maalinteko on muutenkin viime aikoina ollut HJK:lle helpon oloista ja ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta. Viimeisessä kuudessa pelissä on syntynyt 22 osumaa, ja niitä on iskenyt yhteensä 10 pelaajaa. Ei olekaan ihme, että kaikki kuusi peliä ovat päättyneet Klubin voittoon. Vahva vire on saanut monet jo kuiskimaan viidennestä peräkkäisestä mestaruudesta, varsinkin Hongan jäätyä maanantaina tasapeliin JJK:ta vastaan. Boström ei innostu vielä juhlimaan.

  • Mestaruus on ihan yhtä kaukana kuin se on ennenkin ollut. Jokainen pelaaja kyllä tietää ja osaa laskeskella, kuinka tärkeää TPS:n voittaminen esimerkiksi on. Ei kenellekään tarvitse erikseen sitä painottaa.

Torstain otteluun paluun kokoonpanoon tekee Sebastian Sorsa, joka joutui jättämään sunnuntain kamppailun väliin pelikiellon vuoksi. Myös pienen vamman vuoksi edellisen pelin huilanneen Mikko Sumusalon tilanne näyttää hyvältä, eikä estettä pelaamiselle pitäisi olla. Terveystilanne näyttää siis jälleen hyvältä, poissa kokoonpanosta varmuudella on vain pitkäaikaispotilas Mika Väyrynen.

TPS – HJK torstaina kello 18.30 alkaen Veritas Stadionilla Turussa.