Vakuuttavaa! – Klubi jatkaa Champions Leaguessa

HJK kaatoi FK Budućnost Podgorican selkeästi yhteismaalein 7-1 ja jatkaa Champions Leaguen seuraavalle kierrokselle, jossa vastaan tulee ruotsalainen Malmö FF.

Katso Toni Koskelan haastattelu!

Budućnost vs HJK 0-4 (agg. 1-7) 

HJK kohtasi UEFA Champions Leaguen ensimmäisen karsintakierroksen ratkaisevassa ottelussa montenegrolaisen FK Budućnostin vierasottelussa Podgorican Gradski Stadionilla. Klubi haki vakuuttavan vierasvoiton maalein 4-0 ja jatkaa Champions Leaguessa yhteismaalein 7-1.

Isännät tulivat alussa vahvasti, mutta HJK oli tähän varautunut eikä puolustus horjunut missään vaiheessa. 

– Vakuuttava 4-0 voitto. Tiesimme, että vastustaja panee kaiken höngän päälle pelin alkuun ja saa katsojat mukaan. Vastasimme siihen parilla pitkällä hyökkäyksellä ja sen jälkeen pallo maaliin, kertoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Korostan sitä, että pelasimme hyvää joukkuetta vastaan. Tämä ei missään nimessä ole sellainen paikka, josta tullaan hakemaan helppo voitto. Tosi vahva suoritus, tosi vahva vieraspeli Euroopassa meiltä.

– Vastustaja hyökkäsi vaarallisesti. Heillä on sellaisia yksittäisiä pelaajia, jotka pystyvät luomaan uhkaa ja vaikeuksia, mutta meillä on muut pelinvaiheet paremmassa balanssissa. Tänäänkin – kuten kotimatsissakin – pääsimme monta kertaa hyökkäämään isoihin tiloihin, ja pääsimme erittäin laadukkaille maalipaikoille. Vastustajalle ei tullut vastahyökkäyksiä, vastustajalle ei tullut kuin pari puskua erikoistilanteista ja boksin ulkopuolelta lähteviä laukauksia.

– Tämä oli meiltä oikein hyvä ottelupari, ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan. Tietysti meillä on lauantaina yhtä tärkeä matsi kuin kaikki muutkin, kun lähdemme Ouluun hakemaan kolmea pistettä. Se on nyt päällimmäisenä, päättää Koskela.

Klubin europelit jatkuvat ensi viikolla keskiviikkona 21.7.2021 vierasottelulla Malmössä. Malmö FF kohdataan Bolt Arenalla tiistaina 27.7.2021 kello 19:00. Kausikorttilaisten etuosto-oikeus pääsylippuihin alkoi heti ottelun päätyttyä Podgoricassa. Yleinen lipunmyynti alkaa keskiviikkona 14.7. kello 12:00. Liput otteluun myydään HJK:n lippukaupasta liput.hjk.fi »

HJK pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina 17.7.2021. AC Oulu vs HJK alkaa Raatin stadionilla Oulussa kello 18:30. Suora lähetys on katsottavissa Ruudusta »

Budućnost vs HJK 0-4 

6′ Ro Riski 0-1
35′ Valenčič 0-2
40′ Jair Silva 0-3
49′ Ro Riski 0-4

HJK:n kokoonpano: Tånnander – Moren, Tenho, O’Shaughnessy, Murillo (66. Riski Ri) – Saksela (66. Browne), Lingman, Jair Silva (53. Dahlström), Atom – Valenčič (74. Peltola), Riski Ro (53. Luís Henrique)

HJK:n tie lohkovaiheeseen