Valmistautuminen hyvällä mallilla

Ensimmäinen ryhmä saapui Glasgow’hun myöhään maanantai-iltana. Toinen ryhmä tiistaina iltapäivästä.

Illalla joukkue harjoittelee Celticin kotiareenalla, lähes 61 000 ihmistä vetävällä Celtic Parkilla, valmistavat harjoitukset.

Maanantain porukassa Glasgow’hun saapunut hyökkääjä Juho Mäkelä kertoo joukkueen olevan rauhallisin mielin valmistautumassa keskiviikon Celtic-otteluun.

  • Varmuudella pelistä tulee hieno tapahtuma kaikkineen. Jätkiä ei jännitä, vaan kaikilla on rauhallinen ja keskittynyt tunnelma.

Asettuminen Glasgow’hun on käynyt ilman ongelmia.

  • Saimme levättyä hyvin vaikka saavuimme vasta illalla paikan päälle.

  • Valmistautuminen on muutenkin ollut mielestäni hyvää. Lauantain liigaottelusta palauduimme nopeasti ja olemme käyneet tarkasti läpi Celticin pelaajistoa ja pelitapaa. Tiedämme myös hyvin heidän tuoreet pelinsä, sen miten he ovat pelanneet kaksi harjoitusotteluaan Norwichia ja Inter Milania vastaan.

Celtic tuskin pystyy yllättämään HJK:ta. Tärkein seikka keskiviikon ottelussa tuleekin olemaan ottelun alku, ja se miten HJK pystyy henkisesti ottamaan vastaan mylvivän kotiyleisön ja kovalla asenteella tulevan kotijoukkueen.

Mäksä korostaa siis tarkkaa alkua.

  • Jos pystymme pelaamaan täysin virheettömästi, varsinkin ottelun alun, niin luulen, että paineet kasaantuvat Celticin niskaan ottelun edetessä. Silloin meidän mahdollisuutemme paranevat.

  • Onnistuminen kuitenkin vaatii täydellistä suoritusta jokaiselta jätkältä.

 

 

Joukkueet kohtaavat keskiviikkona klo 19.45 Skotlannin aikaa, eli 21.45 Suomen aikaa.

Paluumatka alkaa torstaina iltapäivällä.