Vappu käyntiin Klassikolla – HJK kohtaa FC Hakan Boltilla klo 15

Isokokoinen FC Haka on vaarallinen erikoistilannejoukkue – Klubin kokoonpano on parhaillaan poikkeuksellisen pienikokoinen.

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
HJK:n vauhtikoneet Atom ja Topi Keskinen ovat olleet avauskokoonpanossa kaikissa neljässä Veikkausliiga-ottelussa tällä kaudella.

HJK vs FC Haka
La 29.4.2023 klo 15:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: K-Citymarket Ruoholahti

Vappuviikonloppu potkaistaan käyntiin todellisella suomalaisen jalkapallon klassikko-ottelulla, kun HJK saa perinteikkään FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelta. HJK ja FC Haka ovat Suomen pääsarjahistorian maratontaulukon kaksi kärkijoukkuetta ja myös mestaruuksien valossa kaksi menestyneintä: Klubi on juhlinut mestaruutta 32 kertaa, FC Haka puolestaan yhdeksästi.

Klubin väkevä kauden aloitus koki pienen notkahduksen viime viikonloppuna, kun Töölössä vieraillut AC Oulu onnistui ensimmäisenä HJK:n vastustajana sekä ryöstämään pisteitä että iskemään maalin Klubin verkkoon. Sunnuntaina pelattu ottelu päättyi kahden rangaistuspotkumaalin myötä 1–1-tasatulokseen.

Kanell ja Atom esittelivät K-Citymarket Ruoholahdessa pelipäivän aterioihinsa tarvittavat ainesosat.

HJK johtaa tasapelistä huolimatta sarjaa viiden pisteen erolla AC Ouluun, FC Lahteen, SJK:hon sekä FC Honkaan nähden, mutta osa joukkueista on pelannut ottelun vähemmän. Viime kaudella neljänneksi sijoittuneen FC Hakan startti on ollut hieman yskähtelevämpi, kun kolmen ottelun saldona on kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Toisaalta valkeakoskelaisten alkukauden otteluohjelma on ollut verrattain haastava: SJK vieraissa (1–2-tappio) ja AC Oulu (2–2) sekä FC Honka (1–1) kotona.

– Hyökkäämisestämme pitää löytyä huomenna erilaisia rytmejä – etenkin silloin, jos emme pääse hyökkäämään nopeasti. Esimerkiksi Oulu-pelissä meillä oli useampia hyvän alueen riistoja, joista emme kuitenkaan pystyneet luomaan maalipaikkaa. Meidän täytyy hyökätä erilaisilla rytmeillä ja luoda pidempiä hyökkäyksiä, minkä kautta pystymme myös puolustamaan paremmin ja kompaktimmin, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

FC Haka on AC Oulun tavoin isokokoinen joukkue, jonka vahvuus piilee erityisesti erikoistilanteissa. Viime sunnuntaina AC Oulu sai luotua Klubille uhkaa kulmapotkuillaan, ja samoissa hetkissä HJK saa olla huomenna tarkkana – Haka on iskenyt kaikki kauden neljä maaliaan keskityksistä tai niiden jälkitilanteista.

Yksi FC Hakan kirjaimellisesti suurimmista erikoistilanneaseista on viime vuosien luottotopparin Luiyi de Lucasin korvaajaksi löydetty lähes kaksimetrinen Fallou Ndiaye, joka on viimeistellyt kuluvalla kaudella yhden osuman. Edellisessä ottelussa vapaapotkun FC Hongan verkkoon puski puolestaan toinen toppari, Eero-Matti Auvinen. Eivätkä erikoistilanteetkaan ole mitään ilman laadukasta tarjoilua – puolet Hakan kauden maaleista syöttänyt Janne-Pekka Laine kannattaa ottaa seurantaan.

Hakasta siis löytyy kokoa – ”Big Guns -osasto” on vahva – ja Klubi puolestaan pääsee painimaan heidän kanssaan poikkeuksellisen pienikokoisella kokoonpanolla: useiden toppareiden poissaolojen myötä ainoa yli 190-senttinen kenttäpelaaja on hyökkääjä Bojan Radulovic.

Lauantain Klassikosta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Kevin Kouassivi-Benissan, Valtteri Moren, Roope Riski, Miro Tenho ja Aapo Halme. Sairastelu on hieman sotkenut Perparim Hetemaj’n kuntoutusta, joten ”Perpan” paluu ei tapahdu vielä huomenna. Lisäksi Joona Toivio on kahden ottelun pelikiellossa saatuaan suoran punaisen kortin AC Oulua vastaan. Poissaolijoista Toivio vierailee Klubipäädyn etkoilla klo 14.30 ja Riski Junnupäädyssä ottelun tauolla.

Positiivisiakin uutisia on loppuun tarjolla: Anthony Olusanya ja Lucas Lingman palaavat kokoonpanoon.

Huominen kamppailu on Ruudun studio-ottelu. Studio-osuus alkaa klo 14:15. Ruudun suorien ottelulähetysten pariin pääset kampanjahintaan vielä 30.4. saakka. Katso kampanjasta tarkemmin täältä.