Veikkaus on HJK:n pääyhteistyökumppani Eurooppa-liigassa

Veikkaus on HJK:n pääyhteistyökumppani UEFA:n Eurooppa-liigassa, johon HJK selviytyi ensimmäisenä suomalaisjoukkueena kautta aikojen.
 
HJK aloittaa Eurooppa Liigan 18. lokakuuta vierasottelulla FC Kööpenhaminaa vastaan. HJK:n lohkossa pelaavat lisäksi belgialainen Club Brugge ja italialainen Torino FC. Ensimmäisen kotiottelunsa HJK pelaa 2. Lokakuuta Club Bruggea vastaan.
 
– Veikkaus on ylpeä voidessaan pääyhteistyökumppanina tukea HJK:n menestystä Eurooppa Liigassa. Veikkaus näkyy urheilupelaamiselle tärkeissä otteluissa ja pääsee tarjoamaan hienoja asiakasetuja. Urheiluvedonlyönnin ystäville tarjoamme todella laajan kattauksen pelattavaa, hehkuttaa Veikkauksen urheilupelien liiketoimintaryhmän johtaja, Ari Aarnihuhta.
 
HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on tyytyväinen luontevasti syntyneeseen ratkaisuun.
 
– Hienoa että Veikkaus on tehnyt HJK:n kanssa yhteistyötä jo kymmeniä vuosia. Tästä on tulossa jälleen yksi yhteisistä tähtihetkistämme.
 
Eurooppa Liigan lohkovaihe pelataan 12:ssa neljän joukkueen lohkossa, joista kaksi parasta pääsee jatkoon.
 
HJK on UEFA:n rankingissa sijalla 200. FC Kööpenhaminan sijoitus on 47. Club Bruggen 82 ja Torinon 136. HJK selvitti tiensä lohkovaiheeseen kukistamalla Rapid Wienin (UEFA-ranking 116) yhteismaalein 5-4. HJK voitto kotona 2-1 ja pelasi Wienissä tasapelin maalein 3-3.
 
Veikkauksen tuotosta ohjautuu merkittävä osuus suomalaiselle jalkapalloilulle. Yhtiön koko tuoton – viime vuonna yli 500 miljoonaa euroa – jakaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Suomalaisen liikunnan ja urheilu saama tuki on noin 150 miljoonaa euroa vuodessa.