Veikkausliigaa europelien välissä – VPS saapuu Bolt Arenalle lauantaina

HJK:n pelaajatilanne näyttää vaihteeksi lupaavalta. David Browne ja Pyry Soiri selvisivät säikähdyksellä.

Malik Abubakari, Paulus Arajuuri - HJK Helsinki. Photo: © HJK Media
HJK:n uusilla pelaajilla Malik Abubakarilla ja Paulus Arajuurella oli hauskaa treeneissä. Ainakin Malik on jo valmennuksen käytettävissä VPS-ottelussa.

HJK vs VPS
La 16.7.2022 klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: Stadium »

HJK saa lauantaina vastaansa tältä kaudelta hyvinkin tutun joukkueen, kun VPS saapuu vierailemaan Bolt Arenalle lauantaina. Kauden kaksi aiempaa keskinäistä ottelua on pelattu Vaasassa, ja Klubi on palannut molemmilla kerroilla Helsinkiin voitto takataskussaan.

27 pistettä kerännyt HJK on 14 pelatun kierroksen jälkeen sarjakakkosena, kuusi pistettä Veikkausliigaa johtavan Kuopion Palloseuran takana. Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut VPS on puolestaan tukevasti keskikastissa 16 pisteellään. Vaasalaisten kausi on ollut tilastojen valossa vähintäänkin erikoinen: joukkue on ollut vieraskentällä koko sarjan paras, mutta kotiotteluissa voittotili on vielä avaamatta. Lisäksi VPS on viimeistellyt eniten maaleja koko sarjassa.

– VPS:llä on muutama tosi iso voitto, ja sitten muutama sellainen peli, jotka on hallinnasta huolimatta hävitty. He ovat pelillisesti olleet kuitenkin tuloksiaan tasaisempia. VPS:n vahvuudet ovat todella selkeät: isokokoinen ja juoksuvoimainen joukkue, joka on hyvä erikoistilanteissa, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela

Lauantain VPS-ottelu sijoittuu keskelle kuuminta europelisesonkia: tiistaina Klubi tiputti latvialaisen RFS:n vieraspelissä pitkän kaavan kautta, ja ensi viikon keskiviikkona pelataan Töölössä tshekkiläistä Viktoria Plzeňiä vastaan.

– VPS-ottelu on iso peli europelien välissä, ja meillä täytyy olla täysi fokus huomisessa, jotta saamme kolme pistettä. Takana on raskas ottelu jatkoaikoineen ja matkustamisineen, joten on itsestään selvää, että pelaajistoa täytyy hieman kierrättää.

Pekka Mäntylä jututti Riku Riskiä Stadiumin isännöimän HJK vs VPS -ottelun alla. Kuinka montia kenkäparia Riku käyttää kauden aikana? Mitä eroa on erilaisilla nappuloilla?

Klubin pelaajatilanne vaikuttaa taas selkeästi paremmalta kuin vielä pari päivää sitten. David Browne ja Pyry Soiri joutuivat Latviassa tulemaan vaihtoon, mutta molemmat selvisivät säikähdyksellä ja ovat pelikunnossa. Siirtoikkunan avauduttua Nassim Boujellab on jälleen edustuskelpoinen. Väkevästä flunssasta kärsinyt Miska Ylitolva on palannut harjoituksiin, ja Joona Toivion jalkavaivan kuntoutus etenee.

Pidempiaikaisista vammoista kärsivistä ovat lauantaina sivussa Toivion lisäksi Manuel Martic sekä loppukauden missaavat Valtteri Moren ja Roope Riski.

Toipilaana on lisäksi kakkosvalmentaja Toni Korkeakunnas, joka on ollut viime peleistä poissa käytyään lonkkaleikkauksessa.

Klubin tuoreista vahvistuksista, Paulus Arajuuresta ja Malik Abubakarista, ainakin Malmöstä lainattu ghanalaiskärki Malik on joukkueen kokoonpanossa lauantaina.