Veikkausliigan kärkikamppailu lauantaina Bolt Arenalla – KuPS saapuu Klubin vieraaksi

Toni Koskela: ”Tämä on täydellinen ottelu viimeisen kahden huonon tuloksen kääntämiseksi.”

Santeri Väänänen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Huhtikuussa loukkaantunut Santeri Väänänen palaa Klubin kokoonpanoon.

HJK vs KuPS
La 2.7.2022 klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: Bolt.Works

HJK ja Kuopion Palloseura ottavat lauantaina yhteen Veikkausliigan kärkikamppailussa. Ottelu on molempien joukkueiden näkökulmasta äärimmäisen tärkeä mestaruustaistoa ajatellen: ottelun Klubia vähemmän pelannut KuPS on kolmen pisteen karkumatkalla, joten voitolla HJK tasoittaisi sarjatilanteen. Toisaalta tappio tarkoittaisi sitä, että KuPS saisi eron revittyä jo kuuteen pisteeseen.

– Olemme tällä hetkellä takaa-ajajana. Toisaalta tämä on täydellinen ottelu viimeisen kahden huonon tuloksen kääntämiseksi. Normaalit kolme pinnaa on kuitenkin jaossa, ja vasta puolessa välissä kautta mennään, joten paljon ehtii vielä tapahtumaan, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK ja KuPS ovat hallinneet Veikkausliigaa muutaman kauden ajan: KuPS voitti mestaruuden HJK:n katastrofikaudella 2019, ja Klubi puolestaan on vienyt nimiinsä kaudet 2020 sekä 2021. Viime syksyn mestaruustaisto oli jopa ennätystiukka, kun mestaruus ratkesi vasta kauden viimeisessä ottelussa.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat viime aikoina olleet tasaisia vääntöjä, eikä paremmuutta ole saatu ratkaistua ainakaan maalien valossa. Tasapeliin on päädytty viisi kertaa putkeen, viimeksi reilu kuukausi sitten Kuopiossa. Klubin edellinen voitto KuPSista on lähes kahden vuoden takaa, elokuulta 2020.

– Uskon, että näemme hyvän Veikkausliiga-matsin. KuPS-pelit ovat olleet viimeisen kahden kauden aikana todella tasaisia, ja vaikka maaleja ei ole kauheasti nähty, on peli ollut laadukasta Veikkausliiga-futista.

Lauantain kärkikamppailusta ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Valtteri Moren, Perparim Hetemaj, Joona Toivio sekä Riskin veljekset. Loukkaantumisesta toipunut Miska Ylitolva on sen sijaan kipeänä. Nassim Boujellab puolestaan on sivussa sopimuskiemuroiden vuoksi.

Positiivisiakin uutisia on: edellisen ottelun huilannut Johannes Yli-Kokko sekä huhtikuussa Seinäjoella loukkaantunut Santeri Väänänen ovat jälleen valmennuksen käytettävissä.

HJK:ssakin takavuosina pelannut Jukka Santala toimii nykyään Boltin rekrytointikonsulttina. Santala ennakoi videolla Boltin isännöimää lauantain KuPS-huippuottelua.