Veikkausliigan kärkikamppailussa päädyttiin pistejakoon

Toni Koskela: ”Kuuteen päivään kolmas peli, jossa kaikissa on ollut panosta. Tämä huomioiden meiltä erinomainen esitys.”

Jair Silva - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Jair Silva

HJK vs KuPS 1-1

HJK pelasi sunnuntaina viikon kolmannen ottelunsa, kun Töölössä käytiin Veikkausliigan tulikuuma kärkikamppailu Klubin ja KuPSin välillä.

Ensimmäinen puoliaika

HJK:n kokoonpanossa nähtiin muutama muutos torstaisesta Fenerbahçe-kamppailusta. Avaukseen palasi pelikuntoon tervehtynyt Miro Tenho, hyökkäyspäässä puolestaan avasi Casper Terho, kun taas maalinsuuta vartioi Hugo Keto.

Vaikka molemmat joukkueet olivatkin pelanneet torstaina kuluttavat europelit, ei ottelun alussa kentällä ollut väsymyksestä tietoakaan ja pelin intensiteetti oli korkealla heti avauspotkusta lähtien.

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho

HJK onnistui luomaan ensimmäisen kympin aikana muutaman laadukkaan hyökkäyksen. Santeri Hostikka pääsi kertaalleen vetopaikkaan, mutta laukaus painui takatolpasta leveäksi.

HJK:n hienoisesta hallinnasta huolimatta vierailijatkin saivat luotua hyökkäyspeliään. Kuopiolaiset hakivat useampaan kertaan kohdepelaajia boksista korkeilla palloilla, jotka kuitenkin painuivat järjestään päätyrajasta yli.

Vajaan 25 minuutin pelin jälkeen HJK loi toistaiseksi ottelun parhaan tekopaikan. Hostikan nosto tavoitti Roope Riskin, joka jätti KuPS-puolustajan taakseen ja tykitti tulisesti. Johannes Kreidl KuPSin maalilla sai kättään tarpeeksi pallon tielle, ja torjui pelivälineen tolpan kautta kulmapotkuksi.

Avausjakso oli edennyt jo liki päätökseensä, kun KuPS pääsi iskemään ottelun avausmaalin helpolla tavalla. Keto liukastui avatessaan peliä, ja epäonnistunut pallo tippui suoraan Urho Nissilän jalkaan, joka ampui pallon välittömästi tyhjään maaliin.

Pian avausosuman jälkeen siirryttiin tauolle. Kokonaisuudessaan avausjakso oli HJK:n hallintaa, ja Klubi onnistui luomaan useita pitkiä hallintajaksoja vieraiden päätyyn. Avoin peli tarjosi myös kuopiolaisille paikkoja hyökkäyksiin, mutta maaliin päätynyt veto oli kuitenkin vieraiden ainoa maalia kohti suuntautunut laukaus.

Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Filip Valenčič

Toinen puoliaika

HJK suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Janne Saksela tuli Valtteri Morenin tilalle puolustuslinjan oikeaan laitaan.

Klubi aloitti toisen jakson räväkästi ja Kreidl joutui torjumaan perätysten Daniel O’Shaughnessyn puskun, sekä Santeri Väänäsen laukauksen.

Toista jaksoa oli takana yhdeksän minuuttia, kun Lucas Lingman korvasi Hostikan kentällä. 65. minuutilla puolestaan Anthony Olusanya tuli Väänäsen tilalle.

Toinen jakso eteni HJK:n hallinnassa, mutta kuopiolaisten matalan puolustuksen murtaminen aiheutti tuskaa. KuPS puolusti omaa rangaistusaluettaan laadukkaasti usean miehen voimin HJK:n hakiessa avoimia tiloja laitojen kautta.

Luis Murillo - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Luis Murillo

Vartti ennen täyttä aikaa Riku Riski tuli Terhon tilalle oikealle laidalle.

Pelin edetessä loppua kohden tasoitusta jahdannut HJK joutui nostamaan riskitasoja hyökkäyspelissä, mikä avasi myös KuPSille paikat vastaiskuihin. KuPS ei kuitenkaan kyennyt lyhyistä hallintajaksoistaan tuottamaan laadukkaita tekopaikkoja.

Klubi sen sijaan sai sahattua kuopiolaisten puolustuksen puhki ja vetopaikka pedattiin Jair Silvalle, jonka laukauksen Kreidl kuitenkin liimasi näppeihinsä.

Seuraava paikkakin tuli Jairille ja tällä kertaa brasilialaisen viimeistely oli kliininen. 86. peliminuutilla Riku Riski pääsi keskittämään aivan päätyrajan tuntumasta, ja boksissa täysin vapaana ollut Jair puski pallon verkon perukoille tuoden HJK:n tasoihin kauden kolmannella osumallaan.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Jair oli lähellä siirtää Klubin johtoon, mutta tällä kertaa maalintekijän pusku painui sivuverkkoon tolpan väärältä puolelta.

HJK painosti loppuun saakka ja KuPS oli ottelun viimeiset minuutit pakotettuna tyystin puolustuskannalle. Lisäajan viimeisellä minuutilla Roope Riski pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta Kreidl onnistui jälleen estämään maalinsylkijän yrityksen.

Kun lisäosumia Bolt Arenan pimenevässä illassa ei enää nähty, päädyttiin Veikkausliigan kärkikamppailussa pistejakoon.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Roope Riski

HJK hallitsi kokonaisuudessaan ottelutapahtumia, mutta tiiviisti puolustanut KuPS osoitti myös vaarallisuutensa paikan tullen. Joukkueiden välinen piste-ero säilyi yhdeksässä HJK:n hyväksi, joskin KuPS on pelannut ottelun vähemmän.

– Kuuteen päivään kolmas peli, jossa kaikissa on ollut panosta. Tämä huomioiden meiltä erinomainen esitys. Olimme pelillisesti jopa selkeästi parempia ja loimme ison määrän laadukkaita maalipaikkoja, joilla pelin olisi ansainnut voittaa. Nyt levätään muutama päivä ja jatketaan hommia perjantaina, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela tuoreeltaan matsin jälkeen.

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 11.9., kun vuorossa on kamppailu Turussa Interin vieraana. Ottelu alkaa kello 17:00.

Katso ottelun videokooste!

HJK vs KuPS 1-1 (0-1)

43′ Nissilä 0-1
86′ Jair Silva 1-1

HJK:n kokoonpano: Keto – Murillo, O’Shaughnessy (C), Tenho, Moren (46. Saksela) – Jair, Väänänen, Valenčič – Hostikka (54. Lingman), Ro Riski, Terho (75. Riku Riski)