Veikkausliigan loppuhuipennus lähestyy – sunnuntaina kauden toiseksi viimeinen kotiottelu

HJK isännöi hiljattain valmentajaansa vaihtanutta FC Interiä, joka on kuluvalla kaudella ollut Klubille haastava vastustaja.

Viime kaudella FC Interiä edustanut Arttu Hoskonen on pelannut nousujohteisen kauden Klubin takalinjoilla.

HJK vs FC Inter
Su 2.10.2022 klo 18:30
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: A-lehdet »

Veikkausliigan mestaruustaisto etenee kovaa vauhtia kohti loppuhuipennustaan, ja sunnuntaina on HJK:n toiseksi viimeisen kotiottelun aika, kun FC Inter saapuu Töölöön. Sarjataulukko näyttää ainakin tällä hetkellä klubilaisittain hyvältä, kun HJK majailee sarjan piikkipaikalla viiden pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen Kuopion Palloseuraan nähden.

Klubipääty on poikkeuksellisesti kiinni Inter-ottelussa Palloliiton määrättyä kannattajakatsomon pidettäväksi suljettuna Stadin Derbyn tapahtumien vuoksi.

Lue lisää ottelujärjestelyistä täältä.

HJK TV haastatteli HJK Oy:n puheenjohtajaa Olli-Pekka Lyytikäistä. Katso video.

Viimeisenä neljänä kautena europelejä pelannut Inter on kuudentena, ja turkulaisten nousu mitaleille on jo käytännössä mahdotonta: eroa kolmanteen sijaan on 12 pistettä, otteluita jäljellä neljä. Inter on ollut viime aikoina huonossa vireessä, kun joukkue on kentällä voittanut ainoastaan yhden edellisistä seitsemästä Veikkausliiga-ottelustaan. Tilastoihin Inter sai kuitenkin myös toisen voiton, sillä AC Oulu -tappio kääntyi turkulaisten voitoksi oululaisten peluutettua ottelussa liian vähän SK-pelaajia. Käänne oli lopulta molemmille joukkueille ratkaiseva, sillä Inter eteni niukasti yläloppusarjaan 32 pisteellään, ja kaksi pistettä vähemmän kerännyt Oulu jäi seitsemänneksi.

Interin huono tuloskunto aiheutti muutoksia joukkueen valmennuksessa, kun täksi kaudeksi 2+1-vuotisella sopimuksella päävalmentajaksi palkattu Miguel Grau sai hiljattain kenkää. Inter jatkaa edelleen espanjalaiskomennossa, sillä loppukauden joukkuetta luotsaa Graun apuvalmentajana toiminut Ramiro Muñoz. Espanjalainen sai tulikasteensa keskiviikkona, kun Inter hävisi kotonaan FC Hakalle.

Myös HJK hävisi edellisen ottelunsa, kun FC Honka katkaisi Klubin kymmenen ottelun tappiottoman putken 3–1-kotivoitolla.

– Torstain tulos oli pettymys, ja yleensä sellaisten jälkeen on hyvä päästä pelaamaan uudestaan nopeasti. Interillä on valmentajanvaihdoksensa jälkeenkin samat vahvuudet – he ovat hyvä erikoistilanne- ja vastahyökkäysjoukkue, joten niiden kanssa meidän tulee olla erityisen huolellisia, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:lta ottelusta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Valtteri Moren, Roope Riski ja Paulus Arajuuri. Lisäksi Honka-ottelussa varoitetut Jukka Raitala ja Nassim Boujellab ovat korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa.

(Korjattu klo 18.10: Lingman ja Toivio ovat taas pelikunnossa.)

HJK ja Inter ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kolme kertaa, mutta viimeisimmästä yhteenotosta on vierähtänyt jo kolme kuukautta. Veikkausliigan 4. kierroksella Inter pilasi Perparim Hetemaj’n paluuottelun, kun joukkue kävi Petteri Forsellin sekä Benjamin Källmanin johdolla ryöstämässä pisteet Bolt Arenalta. HJK sai revanssin nopeasti ja vei pisteet Veritas Stadionilta pari viikkoa myöhemmin Bojan Radulovicin osumalla.

Kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen pelattiin kesäkuun lopulla niin ikään Turussa. Suomen Cupin puolivälieräottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen, ja Inter oli lopulta maalin verran parempi rangaistuspotkukilpailussa.