Veikkausliigan Mestaruussarja alkaa lauantaina Boltilla – vastassa FC Inter

HJK lähtee kohti loppukauden pelejä sarjan kärkipaikalta.

Anthony Olusanya laukoi viime kauden Mestaruussarjassa kaksi maalia FC Interin verkkoon.

HJK vs FC Inter
La 16.9.2023 klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Veikkausliigan Mestaruussarja käynnistyy HJK:n osalta lauantaina, kun turkulainen FC Inter saapuu vieraaksi Bolt Arenalle. Mestaruussarjassa pelaavat runkosarjan kuusi parasta joukkuetta, jotka kohtaavat toisensa kertaalleen – pelejä on siis luvassa yhteensä viisi kappaletta. Klubi lähtee loppukauden peleihin sarjan piikkipaikalta, mutta Kuopion Palloseura hengittää niskaan vain pisteen päässä.

HJK:n mestaruussarjan ottelut
La 16.9. HJK – FC Inter
Su 24.9. SJK – HJK
Ke 27.9. HJK – FC Honka
Su 8.10. VPS – HJK
La 21.10. HJK – KuPS

Klubilla – ja toki myös Interillä – on allaan parin viikon tauko kilpailullisista otteluista, kun kansainvälinen maajoukkuetauko toi kotimaan liigaan pienen hengähdystauon. Tuttuun tapaan osalle HJK-pelaajista tauko tarkoitti edustustehtäviä Suomen paidassa: Matti Peltola, Miro Tenho, Pyry Soiri ja Kevin Kouassivi-Benissan olivat Huuhkajien matkassa Kazakastan- ja Tanska-otteluissa. Lisäksi maajoukkueiden mukana matkasivat Huuhkajien valmennustiimiin kuuluva Toni Korkeakunnas sekä Klubin ohella myös U21-maajoukkueen fysioterapeuttina toimiva Toni Taipale.

Pieni huilitauko tuli tarpeeseen, sillä HJK on tahkonnut pitkään kahden ottelun viikkotahdilla, mikä ei ole jättänyt juuri tilaa täyspainotteiselle harjoittelulle.

– Tämä oli toinen ehjä harjoitusviikko kahden kuukauden aikana, joten siinä mielessä se oli hyvin tervetullutta. Lomalla pojat saivat ladata akkujaan ja tehdä omia yksilöllisiä ohjelmiaan. Toki osa meistä oli muissa hommissa, mutta tämä viikko on näyttänyt taas siltä, että virtaa ja intoa riittää, naurahtaa Korkeakunnas.

HJK on ollut tällä kaudella vahva kotikentällään. Veikkausliigassa ainoastaan FC Lahti on onnistunut viemään täydet pisteet Boltilta. Europeleissä ainoa kotitappio on toistaiseksi tullut azerbaidžanilaiselle Qarabağille, joka pääsi tosin pelaamaan lähes koko ottelun yhden miehen ylivoimalla. Sen sijaan Larne FC, Molde ja viimeisimpänä Farul Constanţa ovat kaikki poistuneet Töölöstä tappio niskassaan, eikä kolmikosta yksikään onnistunut edes maalinteossa.

– Kotikenttämme on ollut paha paikka sekä kotimaisille että ulkomaalaisille vastustajille, ja siitä pidetään kiinni. Tänne ei ole helppo tulla. Joukkue on hyvässä latingissa, ja pelaajat tiedostavat panosten suuruuden. Jokainen peli täytyy voittaa, kuten HJK:ssa yleensäkin. Odotan hyvää esitystä huomenna.

Maajoukkuetaukoa edeltävällä viikolla HJK varmisti ensin paikkansa Konferenssiliigan lohkovaiheessa voittamalla romanialaisen Farul Constanţan 2–0, ja kolme päivää myöhemmin joukkue tasasi pisteet KuPSin kanssa Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella. Pistemenetys oli Klubia nyt noin kaksi kuukautta valmentaneen Korkeakunnaksen ensimmäinen: sitä edeltävät viisi ottelua olivat päättyneet Klubin voittoihin.

Viiden ottelun voittoputkeen sisältyi muun muassa joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen, joka pelattiin Turussa elokuun loppupuolella. Tuolloin Inter johti tauolla Darren Smithin maalilla 1–0, mutta toisella jaksolla kentälle vaihdettu Bojan Radulovic takoi hattutempun kuudessa minuutissa ja varmisti täyden pistepotin töölöläisille.

Myös kauden ensimmäinen Klubin ja Interin välinen kamppailu noudatti samankaltaista kaavaa. Noah Nurmen aikainen avausmaali siivitti Interin vierasjohdossa tauolle, mutta toisella puoliajalla turkulaisten johtoasema kääntyi rökäletappioksi. Toukokuisessa Klubin kotiottelussa Aleksi Paananen laukoi tasoituksen, Miro Tenho siirsi isännät johtoon ja Tuomas Ollila kaunisteli lukemia kahdella maalillaan.

Pitkäaikaisempien loukkaantuneiden Valtteri Morenin, Dejan Ilievin ja Maksim Stjopinin lisäksi poissaolijoiden listaan tuli viimeistelyharjoituksissa muutama nimi. Miro Tenhon jalkavaiva vaatii huilia, ja Matti Peltolaa kesällä kiusannut vaiva pitää miehen huomenna sivussa.  Lisäksi Kristopher Da Graca on sairaana.

Topi Keskinen joutui jäämään pois Pikkuhuuhkajien matkasta pienen lihasvamman takia, mutta Mikkelin pikajunan pitäisi olla ensi viikolla taas täydessä iskussa.

– Meillä on kautta jäljellä 11 peliä, ja tarvitsemme jokaista pelaajaamme. Nyt osa joutuu jäämään pois, mikä avaa joillekin toisille mahdollisuuden. Meillä on mieletön syksy tulossa, ja jokainen pelaajamme haluaa päästä pelaamaan. Joukkueessa vallitsee kova ja rehti kilpailutilanne, ja huomennakin saamme erittäin laadukkaan penkin. Poissaoloista huolimatta kaikki terveet pelaajat eivät siltikään mahdu penkille, joten tilanne on varsin hyvä, toteaa Korkeakunnas.

Katso, mitä sisältöjä Joona Toivio ja Jukka Raitala löysivät APU-lehdestä.