Viander: ”Vastassa ennakkoluuloton KuPS”

  • Taas mennään. Keskiviikon ottelusta on kyllä ehditty palautua, mutta otteluruuhkat ovat aina otteluruuhkia. Onneksi leveyttä ringistä löytyy, joten rasitus jakautuu tasaisemmin, HJK:n maalivahti ja mv-valmentaja Jani Viander sanoo.
HJK:lla on alla tappio-ottelu viime keskiviikolta Mestareiden liigan karsinnoista. Kotimaassa haastajia ei ole sen sijaan ilmaantunut. Klubi painelee yksin sarjakärjessä seitsemän pisteen erolla Honkaan ja yhdeksän pisteen erolla kolmosena majailevaan KuPSiin.
Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi huhtikuun puolivälissä lukemiin 0-5 Kuopiossa. Silloin HJK oli ylivoimainen, ja KuPS:n vaaralliset nigerialaispelaajat Ollo ja Dickson jäivät pimentoon.
Tuon ottelun tulosta ei HJK-leirissä enää tuijotella.
– Menneillä tilastoilla ei voiteta yhtään peliä. Huhtikuun ottelu oli meiltä kieltämättä hyvä, mutta samaan pitää yltää koko ajan. Jokainen peli on siinä mielessä oma pelinsä. Onneksi pääsimme hyvissä ajoin pois Liettuasta ja valmistatumaan hyvin lauantain peliin.
– KuPS tulee ennakkoluulottomasti. Pekosen pelifilosofiaan kuuluu aggressiivinen ja aktiivinen joukkuepeli. Tästä on osoituksena heidän nykyinen kolmas sijansa liigassa. Ei se ole yllätyksenä tullut, vaan ihan taistelemalla. Heillä on toimiva paketti kasassa: taistelutahtoa ja luovutta sekasin.
Mielenkiintoinen kysymysmerkki erityisesti KuPS:n pelaamisessa tulee olemaan Dicksonin tilanne. Hän voi viedä KuPS pelin joka kerta uudelle tasolle omalla panoksellaan.
– Jollain tasolla se täytyy ottaa varmasti huomioon, mutta se on silti enemmän KuPS:n ongelma. Me luotamme sataprosenttisesti siihen, että oli vastassa kuka tahansa, oma pelimme riittää voittoon.
Kolhuja on HJK:n joukkueessa muutamia. Varsinkin viime Veikkausliigakierroksella, mutta myös vierasottelussa Liettuassa iskuja tuli monesta suunnasta. Ja kun seuraava huipputärkeä ottelu koittaa lauantain jälkeen jo keskiviikkona, saatetaan kotijoukkueen kokoonpanossa nähdä jotain taktisia muutoksia.
– Tilanteemme on, kuten sanottua, niin hyvä että laadukkaita pelaajia löytyy joka paikalle.