Viikko ennen kauden alkua

HJK pelaa kauden 2015 ensimmäisen ottelunsa viikon kuluttua Kotkassa, kun Liigacupin ottelussa vastaan asettuu Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut KTP.  Ensimmäisen ottelun myötä starttaa myös toden teolla Klubin kausi 2015.

HJK aloitti harjoituskautensa tammikuun alussa ja on ehtinyt treenata joukkueena jo reilut kolme viikkoa. Kolmen ensimmäisen viikon aikana Klubin treeneissä ei toistaiseksi ole suurta tunkua ollut, vaan iso osa pelaajista on ollut muun muassa maajoukkueen pelireissuilla. Tammikuun viimeisen viikon ensimmäisissä treeneissä pelaajat ovat päässeet jälleen saman aikaisesti Talin jalkapallohallin kentälle ja sen näkee myös treenien intensiteetistä. Maanantain harjoituksissa peli oli jo kohtuullisen kovaa, eikä myöskään iskuilta vältytty.

Tällä hetkellä Klubin pelaajista loukkaantuneena on vain Nikolai Alho ja hänenkin pelikuntonsa lähenee kovaa kyytiä. Demba Savagen jalkavammat eivät ole vielä aivan taakse jäänyttä elämää, mutta juonikas gambialainen pystyy jo harjoittelemaan joukkueen mukana myös taktisissa harjoituksissa. Alex Lehtinen ja Obed Malolo ovat selättäneet pienet vaivansa ja ovat täydessä pelikunnossa ensi keskiviikon KTP-kamppailussa.

HJK:n pelaajistoon on tälle kaudelle liittynyt jo monta uutta pelaajaa. Mukaan joukkueeseen ovat tulleet muun muassa 20-vuotias keskikenttäpelaaja Matti Klinga, Rovaniemeltä Klubin väreihin palannut maalivahti Saku-Pekka Sahlgren ja vuonna 1996 syntynyt maalivahtilupaus Matias Sauramaa. Viikon mittaisilla testijaksoilla Klubissa on jo käynyt kaksi pelaajaa. Japanilainen Naoyuki Yamazaki ja venäläinen Evgeni Tyukalov eivät kuitenkaan onnistuneet vakuuttamaan seurajohtoa sopimuksen arvoisesti.

-Kuluva viikko on ensimmäinen viikko, kun olemme saaneet kaikki tämän hetkiset pelaajamme mukaan treeneihin samaan aikaan. Tämä viikko onkin kuormitukseltaan kovin viikko tähän mennessä, pitkälti juuri tämän takia. Pelaajat ovat olleet innostuneita ja aktiivisia kentällä ja myös kentän ulkopuolella. Olemme muun muassa kiinnittäneet paljon huomiota ravintoon ja terveyteen, varsinkin nuorten pelaajien kohdalla. Alan asiantuntijoilta on saatu ohjeita ja nuorille pelaajillemme on luvassa myös kokkauskoulutusta lähiviikkoina, kertoo Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Vaikka Klubi ei tammikuun siirtoikkunan aikana olekaan vielä suuria vonkaleita saanutkaan haaviinsa, on ”Bana” luottavainen joukkueen tilanteeseen.

-Meiltä puuttuu vielä joukkueesta tietyiltä pelipaikoilta pelaajia ja sen eteen tässä seurassa tekee moni ihminen töitä. Olen luottavainen tilanteeseemme, sillä kun kansainvälinen siirtoikkuna sulkeutuu tammikuun lopussa ja Pohjoismaiden ikkuna on edelleen auki, on pohjoismaisilla seuroilla parempi tilanne hyvien pelaajien saamiseksi. Kauden lähestyessä saadaan myös pelaajia ja varmasti lähiviikkojen aikana saadaan jo pelaajauutisia luettavaksi, Lehkosuo jatkaa.

Tammikuun aikana HJK:n harjoituksissa on ollut mukana paljon nuoria, pääasiassa Klubi 04:ssa pelaavia pelaajia. Osa pelaajista treenaa edustusjoukkueen mukana harjoituskauden alun, osa jatkaa pitemmälle ja osa silloin tällöin kauden mittaan.

-Nuoret pelaajat ovat pitemmän ajan projekti, jonka eteen monen ihmisen on tehtävä paljon töitä. He ovat meidän tulevaisuuden pelaajiamme ja siksi on tärkeää, että he saavat kosketusta edustusjoukkueen tekemiseen. Heistä tulee kasvamaan tämän joukkueen runkopelaajia ja maajoukkuepelaajia. Pikku hiljaa heidän on kasvettava siihen rooliin sisään, se on luonnollista pelaajakehitystä, ”Bana” summaa.