Viikon ensimmäinen derby Espoossa

HJK:lla on seuraavan viikon sisään edessään kolme syyskirpeää koitosta, joiden jokaiselle vastukselle Klubi-pelillä on valtava merkitys.

Toni Koskela, Joonas Rantanen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela ja Joonas Rantanen

FC Honka vs HJK
Su 19.9.2021 klo 15:00
Veikkausliiga – Tapiolan Urheilupuisto, Espoo

Sunnuntain Metroderbyssä vastaan asettuu FC Honka, keskiviikkona 22.9. Stadin derbyssä HIFK ja ensi viikon sunnuntaina 26.9. runkosarjan päätöskierroksella viime kauden hopeajoukkue FC Inter.

Reippaasti alle odotusten Veikkausliigassa pelanneen Hongan haaveet yltää runkosarjan kuuden parhaan muodostavaan Mestaruussarjaan lepää enää ohuen seitin varassa, eikä sillä kolmessa viimeisessä ottelussaan ole varaa enää yhteenkään pistemenetykseen, eikä sekään välttämättä riitä.

Espoolaisten sijoitus liigassa tällä hetkellä kahdeksas, neljä pinnaa kuudentena olevaa FC Lahtea perässä. Tasaisen keskikastin kisassa asemissa ovat myös pykälän espoolaisten edelle sijoittunut Ilves ja ottelun muita vähemmän pelannut HIFK.

Noin pinna per ottelu-tahtiin pelannut Honka on hankalan alun jälkeen petrannut kauden edetessä tuloskuntoaan, minkä voi ymmärtää hyvin liigan neljänneksi eniten maaleja (28) sylkeneeltä ryhmältä. Omiin on kuitenkin mennyt yhtä monta maalia, mikä omalta osaltaan selittää nykyisen sijoituksen syitä.

Myös sunnuntain matsista voi jo tilastoja tulkitsemalla olla lupa odottaa varsin maalirikasta, kun muistaa että Honka tarvitsee nimen omaan voittoja, ja kun Hongan kuudesta viimeisestä ottelusta vain yhdessä on jääty alle neljän maalin.

Kauden ensimmäisessä Metroderbyssä viikko ennen vappua HJK vei voiton ja Veikkausliigan avauspisteensä 4-2 voitolla. Klubin maaleista vastasivat tuolloin Filip Valenčič, David Browne, perjantaina jatkosopimuksen HJK:n kanssa solminut Roope Riski ja Casper Terho.

HJK:lla on takanaan tappiollinen UECL-debyytti, jossa lohkon kovimmaksi joukkueeksi arvontakorien perusteella rankattu LASK kävi torstaina Boltilla voittamassa 0-2. Veikkausliigassa Klubin tahti on ollut läpi kauden varsin vakuuttava. Jokainen neljän viimeisimmän ottelun vastustajista kuuluu liigan kärkikuusikkoon, eikä yksikään kyennyt aiheuttamaan Klubille kauden toista tappiota. FC Lahti kaatui kotonaan 1-0, KuPS:n kanssa Klubi päätyi pistejakoon 1-1 ja viimeisimpänä FC Inter sai taipua Turussa maalein 3-1.

– Pelit jatkuvat taas kovalla tahdilla, joten viimeiset tunnit on käytetty palautumiseen, kertoi päävalmentaja Toni Koskela.

– Edellisestä Hongan kohtaamisesta on jo useampi kuukausi ja joukkue on vähän muuttunutkin, mutta suhteellisen samalla ajatuksella Honka kuitenkin pelejä pelaa.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Atom TanakaMarkus Halsti ja Kevin Kouassivi-Benissan.

– Uusi vähän pidempiaikainen potilas Jacob Tånnander, jonka vamma vaatii leikkaushoitoa, Koskela lisää.

Metroderbyä voit seurata Ruudun kautta. Kauaa ei myöskään tarvitse odotella HJK:n seuraavaa kotiottelua! Stadin Derby HJK vs HIFK on edessä jo keskiviikkona! Liput HJK:n liput.hjk.fi -palvelusta.