Viime hetkien maali ratkaisi TukholmassaHJK:n sunnuntain kamppailu päättyi lopulta ruotsalaisen AIK:n 2-1 voittoon. HJK taisteli tasatilanteessa aina ottelun yliajalle, mutta viime hetkillä AIK:n 18-vuotias Sam Lundholm pääsi iskemään voittomaalin Klubin verkkoon lähietäisyydeltä. HJK:n kokoonpanosta puuttui paljon maajoukkuetehtävissä olleita pelaajia, joka näkyi loppua kohden väsymyksenä vaihtomiesten puuttuessa.

– Ottaen huomioon että meillä on vielä yli kolme viikkoa kauden alkuun, kun taas AIK:lle tämä oli kauden kenraali, tämä oli meiltä oikein hyvä ja hieno peli. Ensimmäisellä puoliajalla varsinkin pystyttiin luomaan paikkoja ja hallitsemaankin peliä. Mentiinkin sitten johtoon, harmi vaan että päästettiin heti perään vähän helppo ja turha maali, kommentoi päävalmentaja Sixten Boström.

Ottelun avausmaalista vastasi Erfan Zeneli, joka pääsi iskemään pallon rangaistusalueen rajalta maalin alakulmaan. Upean esityön maaliin teki Demba Savage, joka ohitti ennen syöttöä kaksi AIK:n pelaajaa saatuaan pallon kulmalipun luona. Tasoituksesta vastasi AIK:n uusi hankinta, laituri Nabil Bahoui, joka pääsi pommittamaan pallon maalin yläkulmaan Henik Goitomin jätöstä. Vauhdikkaalla ensimmäisellä puoliajalla kummatkin joukkueet loivat paljon maalipaikkoja, mutta toisen puoliajan edetessä ottelu puuroutui ja joukkueet väsyivät.

– Varsinkin viimeisen vartin aikana väsyttiin pahasti ja tehtiin paljon vääriä ratkaisuja. Emme pystyneet pitämään palloa, joten juoksimme perässä. Meidän pitää oppia olemaan järkevämpiä, oppia kontrolloimaan peliä, varsinkin jos väsymme. Silloin meidän pitää vaan osata olla vielä järkevämpiä pallon kanssa. Pitää muistaa että AIK pelasi viime kaudella Eurooppa liigan lohkovaihetta, ja on nyt vahvistunut entisestään. Tämä oli hyvää harjoitusta europelejä ajatellen. Tulos tietenkin kismittää, varsinkin kun maali tuli niin lopussa. Oltaisiin ehkä ansaittu 1-1, pohti Boström.

HJK palaa Tukholmaan ensi viikolla. Silloin suuntana on Söderstadion, ja vastustaja Hammarby. Päävalmentaja Sixten Boström odotti jo innoissaan seuraavaa ottelua.

– Ensi viikolla tullaan taas uusin eväin, vähän uudella ryhmälläkin. Tänään ei ainakaan puitteista voi olla mitään negatiivista sanottavaa.

Otteluselostus AIK:n sivuilla.
HJK TV kooste

HJK: Wallén; Sorsa, Heikkilä, Lindström, Kansikas; Moren; Perovuo, Mannström; Savage, Zeneli; Pelvas (71′ Lahti)