VPS vieraaksi Telia 5G Arenalle

HJK palaa lauantaina kotimaan kentille, kun Veikkausliigassa vastaan asettuu VPS.

HJK vs VPS 27.7.2019

Klubi vieraili kuluvalla viikolla Serbiassa, jossa joukkue kohtasi Crvena Zvezdan. Keskiviikkona pelattu kamppailu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 2-0.

Belgradilaiset aloittivat ottelun erittäin väkevästi ja onnistui avaamaan maalihanat 27 minuutin pelin jälkeen. Klubi sai kamppailusta kuitenkin paremmin kiinni ottelun edetessä, mutta Milan Pavkovin viimeisen minuutin osuma jätti helsinkiläisten suuhun karvaan maun kamppailusta. Mestarien liigan karsintojen toisen karsintakierroksen jälkimmäinen osa on edessä keskiviikkona Helsingissä.

HJK on vahvistanut viime aikoina reilusti rivejään. Tuoreista vahvistuksista William Parra avasi keskiviikkona toisessa pelissä peräkkäin. Keskikentän työmyyrä pelasi erinomaisesti puolustavassa roolissa ja oli joukkueen tärkeimpiä palasia. Tim Väyrynen pääsi vastaavasti irti vaihdosta niin ikään toisessa ottelussa.

Tuoreimmat vahvistukset Victor Luiz ja Sekou Camara eivät sen sijaan olleet vielä keskiviikkona kokoonpanossa. Victor Luiz on valmennuksen käytettävissä jo lauantain kamppailussa. Kokoonpanosta ovat loukkaantuneina poissa Harmeet Singh ja Joonas Vahtera.

HJK ja VPS ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja Klubille jäi kamppailusta valtavasti nälkää. HJK johti Vaasassa Lassi Lappalaisen osumalla aina viimeisille hetkille asti, mutta VPS tuli lisäajalla tasoihin värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Klubi on ollut selvästi niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa Veikkausliigassa. Joukkueet ovat mitelleet paremmuudesta 56 kertaa ja HJK on kuitannut voittanut näistä peräti 37, kun taas tasapeliin on päädytty 13 kertaa. Vepsu on päässyt juhlimaan voittoa ainoastaan kuudesti. Kamppailujen maaliero on helsinkiläisten eduksi 111-39.

Töölössä joukkueet ovat kohdanneet 28 kertaa, ja vain kertaalleen täysi pistepotti on matkannut Vaasaan. 23 kertaa voiton on korjannut Klubi ja neljästi pelattu tasan. Maaliero on kotijoukkueen eduksi tyrmäävä 68-14. Edelliset seitsemän kohtaamista Helsingissä ovat päättyneet Klubin voittoihin maalierolla 21-1.

VPS:n kausi on ollut todella synkkä. Joukkue on 16 kamppailun jälkeen vielä ilman voittoa. Kahdeksan pisteen myötä Vepsu on sarjataulukon viimeisellä sijalla.

VPS avasi kauden melkoisella tasapelien sarjalla. Avausottelu päättyi tappioon, mutta tätä seurasi kuusi tasapeliä. Sittemmin tasapelitkin ovat kääntyneet pääosin häviöiksi.

Vaasalaiset ovat reagoineet heikkoon tilanteeseensa ja neljä vuotta joukkueen päävalmentajana toiminut Petri Vuorinen siirrettiin sivuun. Uudeksi päävalmentajaksi nostettiin Vepsun valmennusryhmässä vuodesta 2018 toiminut Christian Sund.

VPS on pelannut tuoreen päävalmentajan alaisuudessa kaksi ottelua. Tuloksena oli tappio SJK:lle sekä viimeisimpänä numeroin 1-1 päättynyt tasapeli FC Lahden kanssa.

Vaasalaisten haasteena on ollut erityisesti maalinteko eikä joukkue ole onnistunut kääntämään tasaisia taistoja edukseen. VPS on päästänyt kuluvalla kaudella 21 maalia, mikä ei ole erityisen suuri lukema. Joukkue ei esimerkiksi ole päästänyt missään ottelussa kahta maalia enempää. Lisäksi edellisestä seitsemästä kamppailussaan se on onnistunut kuudessa tekemään maalin, mutta silti tuloksena oli vain kaksi pistettä. Vepsu on vastaavasti tehnyt vain yhdessä kamppailussa kaksi maalia vastustajan verkkoon: huhtikuussa sarjanousija KPV:tä vastaan.

HJK vs VPS
La 27.7.2019 klo 17:00
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5

Liput: HJK.fi/liput »