Vuoden ensimmäinen matsi lauantaina

HJK ja FC Haka pelaavat harjoitusottelun lauantaina 23.1.2021 Jätkäsaaren hallissa. Päävalmentaja Toni Koskela valaisee joukkueen tilannetta.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola

HJK aloitti harjoitukset ja valmistautumisen tulevaan kauteen heti vuodenvaihteen jälkeen. Myös ulkomailta palaavat pelaajat ovat jo lähes kaikki mukana harjoitusvahvuudessa karanteeniajan jälkeen. 

– Treeniviikko on ollut suunnitelmien mukainen. Pikku hiljaa kuormitus kasvaa ja viikot tiukkenevat. Vähän joudutaan tietysti soveltamaan harjoituspaikoissa ja -sisällöissä erilaisten rajoitusten kanssa, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Meillä on aika hyvä pelaajatilanne, ja laitapakkeja lukuun ottamatta jokaiselle pelipaikalle on vähintään tuplamiehitys. Luis Murillo on ollut koronan kanssa kiinni Kolumbiassa ja saapui eilen Suomeen. Kevin Kouassivi-Benissan huilaa pienen ylikuormituksen takia lauantain pelin. Joel Untersee liittyi tiistaina joukkueen mukaan. Hänen edellisestä joukkueharjoituksesta on neljä kuukautta, joten voi olla, että hän ei peliin vielä osallistu.

Vuoden ensimmäinen ottelu antaa valmennustiimille tärkeää tietoa.

– Maalivahtia ja laitapakkeja lukuun ottamatta peliaika jakaantuu 45 minuuttia, ja joku kokeneemmista pelaajista ei ole välttämättä mukana ollenkaan. Tietysti kyseessä on ensimmäinen ottelu, joten valmista pelaaminen ei ole, mutta kyllä me silti haluamme nähdä, että viime vuoden pohja ja ne muutokset, joita olemme harjoituksissa ehtineet tuomaan peliin mukaan, näkyvät. Lisäksi pelit ovat erinomaisia näytön paikkoja nuorille pelaajille lyödä jalkaa oven väliin liigajoukkueessa, päättää Koskela.

HJK vs Haka -treenimatsi pelataan Klubille uudessa paikassa. Koronapandemian turvatoimet estävät pelaamisen tutussa Talin hallissa, jolle löydettiin korvaaja Jätkäsaaren hallista. 

Koronarajoitusten vuoksi ottelu pelataan ilman yleisöä. Ottelusta pyritään tarjoamaan tallenne katsottavaksi viikonlopun aikana.

HJK vs Haka
23.1.2021 klo 17:40
Jätkäsaaren halli