Vuoden maukkain voitto – Honka kaatui 2-1

HJK-kasvatti Aki Riihilahti nousi joukkueensa sankariksi iskemällä HJK:n voittomaalin noin 13 minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Tilannetta edelsi Sebastian Sorsan, Jari Litmasen ja Berat Sadikin kuvio. Litti keskitti, Sadik puski ja tilanteen paluupallossa terävin oli Riihilahti, joka tuikkasi pallon Honka-maalin verkkoon.

Ottelu käynnistyi HJK:n osalta salamannopealla johtomaalilla. Vain noin kolme minuuttia oli pelattu kun Teemu Pukki pääsi Sebastian Sorsan loistavasta esityöstä keskittämään. Sadik oli ensimmäisenä paikalla ja puski kovan ja tarkan puskun ohi Honka-maalivahti Maanojan.

Johto-osuman jälkeen tilanne rahoittui ja pelissä edettiin kohtalaisen tasaisissa merkeissä. Sekä Honka että HJK rakentelivat rauhassa omia paikkojaan. Myös harhasyöttöjä nähtiin molemmilta joukkueilta runsaasti ensimmäisen jakson aikana.

Toisella jaksolla peli piristyi jälleen. Hongan pitkä painostuskausi toisella jaksolla päättyi Jussi Vasaran kaukolaukaukseen. Vasara ampui erittäin tarkasti tolpan kautta pallon maaliin ja toi Hongan tasoihin. Pelikello näytti silloin 71. minuuttia.

Hongan riemua kesti tasan seitsemän minuuttia. Sitten oli Riihilahden vuoro räjäyttää Soneran

noin 6000 HJK-kannattajaa juhlimaan.

2-1 -tulos kesti loppuun saakka. HJK jatkaa entistäkin vahvempana sarjakärjessä, kun Inter hävisi samaan aikaan oman ottelunsa.  Eroa on nyt 12 pistettä.

Voitto oli myös loistava jäähyväislahja Juhani Ojalalle, jolle yleisö antoi ansaitut suosionosoitukset läksiäisiksi. Nuori toppari oli tänään jälleen erinomainen puolustuslinjassa. Lauantaina hän pakkaa laukkunsa ja suuntaa Sveitsin Young Boysiin, jossa alkaa uusi ura.

HJK-FC Honka 2-1 (1-0)