Wallén: Edellisestä TPS-ottelusta jäi hampaankoloon

Tämän vuoden Veikkausliigaa on jäljellä 11 kierrosta. HJK aloittaa viimeisen kolmanneksen vieraissa Turussa TPS:aa vastaan torstaina. Sarjajohtajan tilanne näyttää hyvältä, sillä etumatkaa kärjessä on peräti 14 pistettä. 
HJK:n kapteeni ja maalivahti Ville Wallén kuitenkin korostaa, että jokaista peliä lähdetään voittamaan, oli pistetilanne minkälainen tahansa.
– Enemmänkin sarjajohdosta koitetaan saada se positiivinen energia. Tiedämme, että johtopaikka on tullut hyvällä pelillä, joten tärkeintä on siis jatkaa samalla peli-ilmeellä.
– Mutta kova iltapuhde on varmasti tiedossa.
TPS on eteni neljän ottelun tappiottomassa putkessa ennen maaottelutaukoa. Heinäkuun lopun Honka-tappion jälkeen turkulaisryhmä on voittanut kahdesti ja pelannut kahdesti maalittoman tasapelin. Myrskyvaroitus torstaita ajatellen oli viime kierroksen murskaava 5-0 -voitto Kuopion Palloseurasta.
Ja juuri siirtoikkunan sulkeutumisen kynnyksellä joukkue sai kovan vahvistuksen hyökkäyspäähänsä, kun Roope Riski palasi Italiasta kasvattajaseuraansa. Samassa siirtoikkunassa Njazi Kuqi siirty puolestaan Kreikkaan.
– Riskin tulo joukkueeseen on heille selkeä vahvistus. Muutenkin TPS:n hyökkäyskalusto on ollut yksi liigan vaarallisimmista, joten me joudumme puolustamaan erittäin tarkasti.
HJK:kin menetti siirtoikkunassa pelaajia, mutta on myös onnistunut rakentamaan joukkuettaan uudelleen. Timi Lahti ja Joel Perovuo ovat päässeet nopeasti mukaan menoon ja esittäneet lupaavia otteita sarjajohtajan paidassa. Viimeisin vahvistus, laitapuolustaja O’Brian Woodbine ei sen sijaan saa aikaisemman joukkueensa paidassa hankitun pelikiellon takia edustaa HJK:ta vielä torstain ottelussa.
Lähtötilanne on kuitenkin HJK:lle hyvä, sillä poissa pelaavasta kokoonpanosta on Woodbinen lisäksi vain pitkäaikaispotilas Valtteri Moren.
– Pääsemme vahvalla ryhmällä kauden viimeisen kolmanneksen kimppuun. Se on luonnollisesti joukkueelle erittäin hyvä tilanne, kapteeni toteaa.
Kupittaa on ollut HJK:lle hankala paikka hakea vieraspisteitä, sen osoitti jo kevään 2-0 -tappio. Viime vuoden vieraspelissä helsinkiläiset taistelivat 0-1 -voiton, mutta kahden vuoden takaa on muistissa viime hetkellä menetetyt kaksi vieraspistettä.
Wallén vakuuttaa, että hallitseva mestari lähtee ehdottomasti hakemaan paitsi revanssia kevään kamppailusta myös vahvaa esitystä oman pelaamisen kautta.
– Emme ajattele omaa emmekä vastustajan sarjatilannetta, emme myöskään tulevia tai menneitä otteluita sen enempää, vaan pyrimme pitämään oman tason ottelusta toiseen.
TPS-HJK
To 8.9. klo 18.30
Kupittaa, Turku