Wallén: ”Europelit tärkeä osa kautta”

Kaksi vuotta sitten HJK joutui pettymään Euroopa-liigassa, kun se joutui taipumaan FK Vetralle jo aikaisessa vaiheessa. Viime kaudella pettymys muuttui iloksi, kun joukkue pääsi kokeilemaan taitojaan kahta kovaa, Partizan Belgradia ja istanbulilaista Besiktasia vastaan voitettuaan ensin FK Ekranasin huippujännärissä Sonera Stadiumilla.

Tämän kesän europelit arvotaan maanantaina 20.6. Sveitsin Nyonissa. Kahden kauden kokemus auttaa HJK:ta valmistautumaan tämän vuoden europeleihin.

– Olemme päässeet pelaamaan hyviä pelejä eurocupeissa viime vuosina. Menestykseen emme kuitenkaan ole tyytyväisiä, tiedämme että meillä on eväät parempaan, joukkueen kapteeni Ville Wallén miettii.
Kapteenin mukaan joukkue odottaa innolla heinäkuuta, jolloin HJK pääsee irti europeleissä.
– Joukkueesta ovat monet tahkonneet kotimaan pelejä jo reippaasti, joten europelit ovat ehdottomasti kauden tärkeimpiä kohokohtia. Varsinkin niissä pärjääminen avaa uusia ovia nopeasti, niin joukkueelle kuin jokaiselle pelaajalle henkilökohtaisestikin.
Pärjäämiseen kuitenkin vaaditaan huippuonnistumista. Vastaan eurocupeissa asettuu nimittäin Euroopan maiden mestareita.
– Vastustajat ovat aina kotimaan joukkueita tuntemattomampia, vaikka jotain niistä pystytään oppimaan nopeastikin ennen peliä.
– Europelit, joissa pelataan osaottelut vieraissa ja kotona vaativat onnistumista juuri oikealla hetkellä, toisin kuin sarjoissa, joissa yksi tappio ei välttämättä ole vielä katastrofi. Jos ei onnistu niin löytää itsensä nopeasti laulukuorosta.
Viime kauden peleistä on Vallun mukaan tullut paljon tärkeää kokemusta. Varsinkin otteluista Partizania ja Besiktasia vastaan.
– Niissä vastustaja rankaisi heti jos emme olleet hereillä, mitään virheitä ei annettu anteeksi.
Mutta siihen, minkälaista vastustajaa HJK toivoo Mestareiden liigan arvonnoista, ei Wallulla ole toiveita.
– Tärkeintä on kuitenkin se, miten me itse onnistumme joukkueena.