Wallén: Hienoa kohdata Lahti vuoden ensimmäisessä ottelussa

HJK:n miesten joukkue on ehtinyt painaa töitä kunnolla noin puolentoista viikon verran ennen ensimmäistä ottelua. Perjantaina käyntiin pyörähtää Liigacup, eikä avausottelusta FC Lahtea vastaan puutu mielenkiintoa.

– Viime vuonna emme päässeet kohtaamaan FC Lahtea liigassa, pelkästään Cupissa. Lahtea vastaan pelatuissa otteluissa on poikkeuksetta ollut vauhtia ja tilanteita. Ja varsinkin nyt kun kyseessä on vuoden ensimmäinen virallinen ottelu, vauhtia tulee varmasti löytymään, HJK:n kapteeni Ville Wallén sanoo.


Yhden epävirallisen ottelun joukkue on jo pelannut, nimittäin toisiaan vastaan viime perjantaina Talissa. Wallun mukaan meno näytti jo silloin innokkaalta.

– Ja tunnelma on mielestäni ollut myös treeneissä todella hyvä. Viime vuosilta tuttu hyvä joukkuehenki ja tekemisen meininki ovat ollut mukana myös tämän vuoden puolella. Nuoret ovat näyttäneet esimerkkiä myös meille kokeneemmille.

Se on kuitenkin selvää, että muutos pelaajistossa on ollut suurempi kuin vuosiin. Paljon on pelaajia lähtenyt, ja jonkin verran myös tullut. Omia junnuja on nostettu liigatreeneihin ja muutama pelaaja hankittu muualta vahvistamaan ryhmää.

Wallu myöntää, että joukkueena HJK pääseekin lähtemään puhtaalta pöydältä kevääseen ja tulevaan kauteen. Näyttöpaineet ovat lähinnä henkilökohtaisella tasolla.

– Koko joukkue tietää sen, että muutos on ollut iso, mikä puolestaan tuo oman haasteensa keväälle. Kukaan ei voi olettaa, että taktisesti joukkuepeli olisi niin yhtenäistä kuin esimerkiksi viime vuonna. Onkin todella mielenkiintoista nähdä, miten peli perjantaina kulkee, kuka asettuu milläkin tavalla kentälle ja pelin rytmiin.
– Ja kun perjantain avausottelu aloittaa peli per viikko -tahdin, saamme hyviä tilaisuuksia kehittää joukkueen peliä myös tulevilla viikoilla.
Kapteeni on siis luottavainen.
– Pelifilosofiamme ei tule muuttumaan sen suuremmin, vaikka toki pelaajakohtaiset ominaisuudet vaikuttavat siihen jonkin verran. Mutta pallonliikuttelu ja aktiivinen pelaaminen ovat pelillisiä teemoja, jotka ovat seuratasolla pitkän ajan tavoitteita. Viimeisen kolmen vuoden aikana pelitapa on kehittynyt selvästi, enkä näe mitään syytä etteikö sama kehitys voisi jatkua. Joukkueessa on potentiaalia ja halua, Wallu sanoo.
Liigacup
HJK-FC Lahti
Pe 13.1. klo 17.00