Wallén: Loistava fiilis

HJK nappasi oikeutetusti Suomen Cupin pokaalin KuPS:n nenän edestä. HJK:n hallinnassa kulkenut ottelu ei kuitenkaan ollut helppo mestarille, vaan KuPS laittoi hyvin kampoihin loppuun saakka.

Varsinainen peliaika mentiin maalittomasti, samoin jatkoajan ensimmäinen puolisko. Toisella puoliskolla HJK iski kahdesti, ja KuPS pääsi vielä kaventamaan. Ensin Jari Litmanen laukoi kaukaa ja pian Alex Ring sijoitti läheltä. KuPS:n Joenmäki kavensi viimeisellä minuutilla.

– Teimme pelin itsellemme aika vaikeaksi, mutta mielestäni ansaitsimme voiton. KuPS:llakin oli toki hyviä paikkoja, mutta meillä niitä oli reippaasti enemmän, joukkueen kapteeni Ville Wallén sanoo.

Wallun mukaan Litmasen viimeistelemä maali oli vapauttava. Voittomaaliksi kuitenkin tuli Alex Ringin lähietäisyydeltä iskemä maali pari minuuttia Litmasen maalin jälkeen.

– Jarin maali oli upea ja Alexin maali erittäin tärkeä. KuPS pääsi kaventamaan lopussa kun me hieman nukahdimme. Onneksi olimme sitä ennen kuitenkin hankkineet kahden maalin johdon.

Ilman maaleja pelistä puuttui paljon, sillä varsinaisen peliajan loppu ja suurin osa jatkoajasta vedettiin pitkää palloa päästä toiseen. Wallu kuitenkin antaa voitosta kaiken kunnian jokaiselle jätkälle joka paini kentällä vastustajan kanssa.

– Olen todella ylpeä jätkistä. He taistelivat kovaa ja ansaitsivat voiton. Cup-mestaruus on ollut alusta saakka meidän yksi päätavoitteistamme. Se näkyi myös kentällä.


Maali joka johti tähän tuuletukseen vapautti HJK:n kohti Cup-mestaruutta. Maali oli Jari Litmasen ensimmäinen Soneralla HJK-paidassa. Cup-mestaruus oli Jarille henkilökohtaisesti toinen.