Wallén: Tehokas treeniviikko

Rinki on kuitenkin ollut kohtalaisen pieni. Pari pelaajaa on harjoitellut loukkaantumisten takia kevyemmin, viisi pelimiestä on maajoukkuetehtävissä.  Kapea rinki antaa myös mahdollisuuksia pelaajille: toistoja tulee huomattavasti kovemmalla tahdilla ja treeneihin löytyy erilaista tehoa.

– Myös parin maailmanluokan tähden mukanaolo on piristänyt, HJK-kapteeni Ville Wallén sanoo viitaten muun muassa Teemu Pukin, Mika Väyrysen ja Sakari Mattilan vierailuihin joukkueen treeneissä.

– Piristävää on ollut myös päästä harjoittelemaan niin, ettei koko ajan tarvitse vain valmistautua otteluun tai palautua ottelusta.

Sen lisäksi oman lisänsä on tuonut se, että HJK on harjoitellut Pallokentän hyväkuntoisella nurmella. Nihkeys vieraskenttien nurmilla leimasi hallitsevan mestarin alkukautta.

– Kevään kierrosten aikana pääsimme vain muutaman kerran nurmelle harjoittelemaan, nyt saamme harjotustunteja nurmella reippaasti enemmän. Uskon, että se näkyy myös vieraspelaamisessa. Varmaa on myös se, että pelin taso nousee joka paikassa ja jokaisella joukkueella kun nurmet on saatu huomattavasti parempaan kuntoon.

Alkukauden Wallén tiivistää yksinkertaisesti.

– Kovalla tahdilla liigaa pelattiin ennen lomaa, melkein yksi kolmannes. Se oli varmasti kaikille pelaajille ja joukkueille liigassa fyysisesti ja henkisesti kohtalaisen rankkaa. Loma tuli hyvään paikkaan. Nyt jengissä on ollut todella pirteä tunnelma.

Kapteeni on tyytyväinen myös siitä, että HJK pystyi pitämään hyvät asemat liigan kärkikahinoissa tiukan kevään jälkeen. Tuleviin koitoksiin on siis hyvä lähteä.

HJK pääsee sykkimään kiireisen rupeaman heti kun liiga jatkuu tulevana lauantaina. Ensin joukkue kohtaa JJK:n vieraissa 16.6 ja neljän päivän päästä IFK Mariehamnin Ahvenanmaalla. Sen jälkeen on vuorossa kotipeli 25.6 ennen uutta pitkää vierasmatkaa Pietarsaareen 28.6.

– Aikataulu on tiedossa, eikä se huolestuta. Keväällä jo mentiin samanlaisella aikataululla, joten meillä on välineet pitää taso pelistä toiseen. Avainasemaan nousee valmistautuminen. On esimerkiksi hyvä, että pääsemme Jyväskylään jo päivää ennen ottelua.