1000. pääsarjapeli lauantaina Paloheinässä

HJK pelaa lauantaina 1000. pääsarjapelinsä, kun se kohtaa vieraskentällä HPS:n.

Tuuli Enkkilä - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kansallista Liigaa on pelaamatta vielä kaksi ottelukierrosta. Lauantaina HJK kohtaa vieraskentällä HPS:n ja viikon päästä Bolt Arenalla FC Hongan.

Sarjataulukon ykköspaikalla on KuPS (50), mutta HJK (46) on noussut jo neljän pisteen päähän kuopiolaisista. Näin ollen mestaruustaistelussa on vielä kaikki auki kahdella viimeiselle kierrokselle. Kolmantena taulukossa on Åland United (40), joka on Klubista kuuden pisteen päässä. Näin ollen HJK:lle riittää yksikin piste lopuista peleistä varmistamaan hopeiset mitalit.

Neljäntenä sarjataulukossa on FC Honka (39), joka on pisteen Åland Unitedin perässä. Viidennestä sijasta taistelevat PK-35 Vantaa (29) ja HPS (28).

– Totta kai on hienoa, että kaikki on vielä auki sijoitusten suhteen. Otimme keskiviikkona Ahvenanmaalta tärkeät pisteet, joilla vahvistimme asemiamme hyvin kärkitaistelussa. Edelleen peli kerrallaan mennään ja meillä on täysi fokus lauantain omassa pelissämme. Tavoite on kolme pistettä siitä, jonka jälkeen olemme varmistaneet vähintään hopeamitalit, päävalmentaja Arttu Heinonen painottaa.

Keskiviikkona Klubi voitti vieraskentällä Åland Unitedin maalein 2–1. Voitto oli varsin ansaittu, sillä HJK voitti pelissä mm. laukaisutilaston 24–1 ja maaliodottaman (xG) 1,80–0,01.

– Pelaajat tekivät loistavasti hommia pelissä ja saimme pelattua Ålandin vahvuudet pois. Laadukas hyökkääminen toi meille taas riittävän määrän maalipaikkoja voittoon, Heinonen toteaa.

HJK ja HPS ovat kohdanneet tämän kauden liigassa kahdesti. Keväällä Klubi voitti pelin 1–0, mutta Paloheinässä HPS oli vahvempi 2–0.

– Meidän ja Hopsin väliset pelit ovat aina tasaisia ja niissä on sellaista hyvää paikallispelimeininkiä. Tämä on varmasti myös lauantaina pelin henki, Heinonen sanoo.

HJK pelasi viime sunnuntaina Suomen Cupin finaalin, keskiviikkona Åland Unitedin vieraana ja nyt lauantaina on edessä vieraspeli HPS:aa vastaan.

– Tahti on erittäin tiivis, mutta onneksi meillä on laaja ja laadukas pelaajarinki. Luottavaisena lähdemme hakemaan täyttä pistepottia lauantain pelistä, päävalmentaja päättää.