Aada Mäkelä pitkään sopimukseen

HJK ja Aada Mäkelä ovat solmineet kolmen vuoden sopimuksen, joka kattaa kaudet 2024-2026.

Aada Mäkelä - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Aada Mäkelä on 2007-syntynyt keskikenttäpelaaja, joka aloitti jalkapallon HJK:n futiskoulussa, josta matka jatkui HJK Kannelmäkeen, sieltä akatemiapolulle ja lopulta T18 Akatemiaan. 

Menneellä kaudella Mäkelä teki T18 SM-sarjassa 14 maalia ja voitti sarjan maalipörssin ollen näin isossa roolissa Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Mäkelä oli myös mukana voittamassa Regions’ Cupia sekä nostamassa N2-joukkueen Ykköseen.

Mäkelä pelasi jo kevään EM-jatkokarsinnoissa vuotta nuorempana U17-maajoukkueessa (2006-syntyneet) ja nyt syksyllä oli johdattamassa 07-ikäluokan U17-maajoukkueen jatkoon EM-karsinnoissa. Nuorten maaotteluita Mäkelä on pelannut toistaiseksi 15.

Mäkelä pystyy pelaamaan kentällä monessa eri roolissa, joko hyökkääjänä tai keskikentällä.

Päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsee monipuolisen ja taitavan lupauksen pitkää sopimusta:

– Aada omaa hyvät tekniset taidot pallon kanssa, pystyen syöttämään ja laukomaan laadukkaasti molemmilla jaloilla. Omaa kyvyn ohittaa ja saada sitä kautta luotua hyvää uhkaa pallollisena. Aada pystyy myös puolustamaan korkealla intensiteetillä ja voittamaan kaksinkamppailuja läpiottelun. Odotan innolla mihin oman kasvatin kehitys kehittyy tulevien kausien aikana!

Innoissaan on myös Mäkelä itse:

– Liigasoppari tuntuu tosi siistiltä jutulta ja on tosi hyvät fiilikset siitä. Sopimus on ollut jo pidempään mielessä tulevaisuuden tavoitteena. Odotan ensi kaudelta paljon kovia pelejä ja mahdollisimman paljon kehitystä, Mäkelä avaa.

Kolmen vuoden sopimuksen myötä Mäkelä on käytettävissä tulevalla kaudella niin HJK:n liigajoukkueen kuin Ykkösen joukkueen peleissä ja harjoittelun osalta valmennus pystyy koko ajan optimoimaan kehityksen kannalta parhaan paikan.