Äitienpäivänä luvassa Kansallisen Liigan kärkikamppailu

HJK ja Ilves iskevät yhteen sunnuntaina kello 14, kun tamperelaiset saapuvat Bolt Arenalle. HJK johtaa tällä hetkellä sarjaa kahden pisteen turvin, kun toisena on Ilves.

Lotta Kalske kamppailee pallosta viime kauden ottelussa Ilvestä vastaan.

HJK vieraili torstaina Kuopiossa tuoden sieltä mukanaan täydet kolme pistettä ja sunnuntaina vuorossa on tuplapeliviikon kotiottelu, kun vieraaksi saapuu Ilves. Molempien joukkueiden alkukausi on ollut erittäin vahva, Klubilla on kasassa täysi pistepotti ja Ilveksellä on neljästä ottelusta kymmenen pistettä.

Torstaina HJK vieraili Kuopiossa, josta joukkue haki voiton tasaisen kamppailun jälkeen luvuin 0-1. Ilveksen ottelusta on aikaa jo yli viiikko, kun tamperelaiset voittivat kotonaan 3.5. PKKU:n luvuin 4-0.

– Meillä on käynnissä pieni otteluruuhka ja se vaikuttaa valmistautumiseen tietyllä tapaa. Palaudumme hyvin ja pystymme tekemään myös paljon vaihtoja, jonka kautta tuomme energiaa kentälle, kertoo päävalmentaja Arttu Heinonen.

Preasonilla joukkueet kohtasivat kerran, kun Klubi haki Tammelasta voiton luvuin 2-7.

– Ilves on hyvin puolustava jengi, he ovat päästäneet vähän maaleja ja myös onnistuneet tekemään paljon osumia vastustajan verkkoon. Ilves laukoo paljon eri asemista ja yrittää sitä kautta tehdä maaleja, jonka lisäksi he ovat onnistuneet luomaan erikoistilanteista vaarallisia paikkoja, Heinonen sanoo.

– Meidän pitää pystyä omalla pallollisella pelaamisella pitämään Ilveksen vastahyökkäyksiä kurissa ja luottaa meidän hyvään aktiiviseen eteenpäin puolustamiseen. Meillä on alla positiviinen tulos Kuopiosta ja nollapeliputki käynnissä, jonka uskon tuovan meille myös lisäboostia, Heinonen jatkaa.

– Tervetuloa kaikki kannustamaan meidät voittoon kotona! Mikäs sen parempi tapa viettää äitienpäivää, joten nähdään siellä, päävalmentaja päättää.

Katso videolta maalivahti Annika Laihasen sekä keskikenttäpelaajan Reetta Suomelan mietteet menneistä otteluista sekä tulevasta vastuksesta.

Annika Laihanen kertoo kuluneesta kaudesta maalivahdin näkökulmasta ja Reetta Suomela tulevasta vastuksesta Ilveksestä.

Kansallinen Liiga viettää MIELI ry:n kanssa Mieli pelissä kampanjaa 12.-16.5. hyväntekeväisyyskierroksen merkein. MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö, jonka perustehtävinä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Kampanjan tukemiseksi pelaajilla on paidoissaan mielinauhat.

Nuorten mielenterveyden hyväksi järjestetään myös Mielipotti -keräys. Osallistu keräykseen ja lue lisää: Mieli pelissä -yhteistyökeräys nuorten mielenterveyden hyväksi | MIELI ry
Voit osoittaa tukesi myös lahjoittamalla MobilePay:ssa tai tekstiviestitse:

Tekstiviesti (20e): Tekstaa MIELI20 numeroon 16499
MobilePay (valitsemasi summa): 60460