Åland United vei pisteet mukanaan

HJK kärsi lauantaina kotikentällään 0–2-tappion Åland Unitedille.

Essi Sainio - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi aloitti pelin hyvin ja jo ensimmäisellä minuutilla se loi hyvän maalipaikan. Katariina Kosolan laukaus Ria Karjalaisen syötöstä painui kuitenkin maalivahti Christina Dinesonin syliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Nea Lehtola karkasi omalta laidaltaan puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus painui selvästi ohi.

Pikkuhiljaa vierasjoukkue Åland United pääsi myös enemmän peliin mukaan ja loi myös hyviä hyökkäyksiä. Avausmaali syntyi 23. minuutin kohdalla, kun Mariana Pereira Jaleca pääsi läpiajoon Monica Hagströmin syötöstä. Tarkka sijoitus vei Ålandin 1–0-johtoon.

Maalin jälkeen Lehtola ja Vilma Hakala pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta ilman tulosta.

Ålandin toinen maali syntyi 40. minuutin kohdalla kulmapotkusta, kun Pille Raadik ehti palloon ensimmäisenä maalin edessä. Tilanteessa HJK:lta oli kaksi pelaajaa kentän laidalla, eikä ottelun erotuomaristo päästänyt HJK-pelaajia kentälle puolustamaan kulmapotkua.

Jakson lopussa HJK loi vielä hyvän maalipaikan, kun loukkaantumisestaan toipunut Annika Huhta syötti Karjalaisella, jonka kovan laukauksen maalivahti torjui. Myös Åland oli lähellä maalintekoa, mutta Cassandra Korhosen laukaus riiston jälkeen osui tolppaan.

Ottelun tauolla HJK vaihtoi kentälle Essi Sainion, joka näin palasi tositoimiin pitkän loukkaantumisen jälkeen. Sainion johdolla HJK ottikin pelin hallinnan itselleen, mutta vierasjoukkue puolusti hyvin johtoasemaansa.

Toisella jaksolla Klubin parhaat paikat saivat Hakala, Sainio, Lehtola ja Ilona Walta, mutta laukaukset eivät tuottaneet tulosta.

Åland sai luotua toisella jaksolla muutaman erittäin vaarallisen vastahyökkäyksen. Parhaan tilanteen sai ruotsalaishyökkääjä Korhonen, jonka läpiajon maalivahti Annika Laihanen kuitenkin torjui hyvin.

Enempää maaleja pelissä ei nähty ja näin kolme pistettä matkasivat Åland Unitedin mukana Ahvenanmaalle.

Tappion myötä HJK:lla katkesi myös hieno putki, sillä edellinen tappio kotikentällä oli tullut lokakuussa 2018.

– Peruspelaaminen oli pelissä heikolla tasolla. Meille tuli ihan liikaa pallonmenetyksiä ja teimme huonoja valintoja, päävalmentaja Jonne Kunnas harmitteli pelin jälkeen.

– Nyt vaan pitää jatkaa töitä treenikentällä. Seuraava peli tulee taas nopeasti vastaan, Kunnas jatkoi.

HJK:n pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat ensi lauantaina, jolloin Klubi matkustaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle.

Kokoonpano
Annika Laihanen
Maaria Roth
Mimmi Nurmela
Ella Burton
Sonja Hillberg (46. Essi Sainio)
Annika Huhta
Vilma Hakala (74.Tuuli Enkkilä)
Katariina Kosola (86.Daniela Tolonen)
Nea Lehtola
Ria Karjalainen
Ilona Walta

HJK – Åland United 0–2 (0–2)
23. 0-1 Mariana Pereira Jaleca
40. 0-2 Pille Raadik