Anelma Lahikainen HJK Akatemiasta liigajoukkueeseen

HJK on tehnyt Anelma Lahikaisen (s.2006) kanssa kolmen vuoden pelaajasopimuksen, joka kattaa kaudet 2024-2026.

Anelma Lahikainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Vuonna 2006 syntynyt Anelma Lahikainen aloitti jalkapallouransa SAPA:n riveissä, josta hän siirtyi HJK:n 06-syntyneiden akatemiajoukkueeseen kesällä 2018. Nuori puolustaja on pelannut HJK:n akatemiassa nyt kuusi vuotta. Kaksi viimeistä vuotta Lahikainen pelasi HJK T18 Akatemiassa, jossa hän oli isossa roolissa molempina Suomen mestaruuteen päättyneissä kausissa.

Lahikainen on pelannut säännöllisesti myös nuorten maajoukkueissa. Tällä hetkellä hän kuuluu Suomen U19-maajoukkueeseen, joka pelaa EM-karsinnoissa marraskuun lopussa.

Lahikaisen sopimus Klubin kanssa kattaa siis seuraavat kolme kautta. Tulevalla kaudella Lahikaisella on edelleen mahdollisuus pelata naisten Ykkösen pelejä HJK Akatemian kanssa.

– Viime kausi oli yksi parhaimpiani, opin ja kehityin paljon pelaajana opin ja kehityin paljon. Ensi kauden tavoitteena on kehittyä lisää, tehdä liigadebyytti, sekä nauttia pelaamisesta, Lahikainen kertoo.

Päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo Lahikaisen olevan erittäin lupaava nuori toppari:

– Olen todella iloinen Anelman usean vuoden sopimuksesta. Anelma on erittäin hyvä puolustamaan ilmassa tulevia palloa sekä myös hyökkäämään niihin palloihin. “Ane” pystyy syöttämään molemmilla jaloilla laadukkaasti lähelle ja kauas, joka mahdollistaa monipuolisen hyökkäyspelaamisen. Anella on hyvä tulevaisuus edessä meidän seurassa ja odotan innolla, miten Anen pelaajaura lähtee etenemään!

Tervetuloa liigajengin mukaan Anelma!