Annika Kukkonen nousi pikavauhtia maajoukkueen runkopelaajaksi

Kukkonen myöntää, että nopea nousu avauskokoonpanon pelaajaksi on yllättänyt hänet itsensäkin.

 

– Alkuvuodesta, kun vaihtui valmentaja, tuli ensimmäinen kutsu. Mietin, että mistä se sai päähän kutsua minut. No tuli Algarve-cup ja ajattelin, että täällä ollaan haistelemassa tunnelmaa, mutta kun pääsin siellä ensimmäisen kerran kentälle, niin siitä lähtien olenkin ollut avauksen pelaaja, Kukkonen naurahtaa.

 

Andrée Jeglertz tykästyi Kukkosen pelitapaan ja pelirohkeuteen.

 

– Siltä vaikuttaa, että pelaaminen valmentajaa tyydyttää. Hän näkee kaiketi potentiaalia tulevaisuutta varten ja antaa vastuuta, että saataisiin joukkueeseen sitten isojen roolien täyttäjiä konkareiden päättäessä uriaan.

 

Maajoukkuepelaajista valtaosa on lähtenyt ulkomaille pelaamaan saadakseen alle kovatempoisia ja kovatasoisia pelejä myös seurajoukkueessa. Milloin Annika Kukkonen leimaa passinsa ja karistaa kotimaisen liigan pölyt nappulakengistä?

 

– Uusi passi on hankittu, mutta kylläkin vain lomailutarkoituksessa, naurahtaa Kukkonen.

 

– Vaikea se on sanoa, pelaan nyt ainakin tämän kauden loppuun Suomessa ja katsotaan sitten. Haluan pelaamisen ohella myös opiskelemaan, joten pelipaikan pitäisi olla lähellä yliopistoa tai vastaavaa. Onhan se vain ajan kysymys koska lähden, mutta en tiedä milloin on sen aika. Jos haluaa jalkapalloilijana eteenpäin, pitäisi varmasti lähteä.

 

Tuleva osoite ja ilmansuunta on Kukkosen mukaan vielä auki, mutta varteenotettavin vaihtoehto löytyy länsinaapurista.

 

– Se on sitten hieman ristiriitaista mihin suuntaan pitäisi lähteä. Ruotsin sarjan taso on laskenut jenkkien liigan kehityksen takia. Jos Ruotsiin lähtisin, niin sen pitäisi olla kovatasoinen kärkijengi. Minua ei kiinnosta Norja eikä Tanska. Eli jos se ei ole Ruotsiin, niin sitten pitääkin matkata johonkin kauemmas. Saksan sarja taas tuntuu vähän turhan kovatasoiselle ja fyysiselle minun vahvuuksiani ajatellen, enkä ole oikeastaan sitä ajatellut ollenkaan – toki jos sieltä tarjous tulisi, sitä punnitsisin. Ruotsi on kuitenkin se todennäköisin vaihtoehto, sillä en haluaisi sen kauemmas.