Annika Laihanen Klubin maalilla myös 2023

Annika Laihanen jatkaa Klubin maalilla myös tulevalla kaudella.

Annika Laihanen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK on tehnyt Annika Laihasen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Alkava kausi on maalivahdille kolmas HJK-paidassa.

23-vuotias, alun perin Ilveksessä uransa aloittanut Laihanen on ehtinyt pelata jo kaksi kautta Klubissa. Viimeisimmän, juuri päättyneen kauden aikana Laihanen torjui Klubin maalilla yhtä vaille kaikki Kansallisen Liigan ottelut, minkä myötä pelattuja liigapelejä on kertynyt nuorelle maalivahdille jo 92 kappaletta. Laihanen edusti myös Suomea U23-naisten maajoukkueessa menneellä kaudella.

Kauden 2022 aikana 22:sta pelatusta liigapelistä Laihanen piti jopa 11 peliä Klubin maalin täysin puhtaana. Kokonaisuudessaan kauden 23 liigapelin aikana Klubin maalivahtien ohi pallo pääsi vain 16 kertaa.

– Kausi 2022 oli Annikalta erinomainen, tästä todisteena lukuista nollapelit. Hän otti vahvan roolin joukkueen pelin avaamisessa ja kehittyi lähemmäksi kansainvälisiä kenttiä, toteaa joukkueen maalivahtivalmentaja Juho Illi.

Laihanen itse odottaa nälkäisenä tulevaa kautta, mutta näkee paljon positiivista myös menneessä kaudessa.

– Viime kausi oli kokonaisuudessaan suhteellisen onnistunut, mutta siihen ei silti voi olla täysin tyytyväinen. Olen ylpeä siitä, miten pelasimme joukkueena läpi koko kauden, mutta tuloksellisesti emme saavuttaneet tavoitettamme. Kauden aikana pystyin myös viemään omaa pelaamistani kokonaisvaltaisesti eteenpäin ja sain paljon vastuuta joukkueessa. Edelleen löytyy kuitenkin ominaisuuksia, joissa voisin olla vielä parempi. 

– Odotukset ensi kaudelle ovat suuret. Joukkueena meillä on ainoastaan yksi tavoite, parantaa viime kaudesta ja voittaa mestaruus. Henkilökohtaisesti odotan sitä, että pystyn ottamaan paljon vastuuta, toimimaan isossa roolissa joukkueessa ja sitä kautta auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon, Laihanen summaa.

Lue myös: Valmennus kaudella 2023 – Lepistö uusi talenttivalmentaja