Annika Laihanen Klubin maalilla myös kaudella 2022

Vuosi sitten Klubiin siirtynyt Ilves-kasvatti Annika Laihanen jatkaa HJK:n paidassa myös tulevalla kaudella.  

Nuori, mutta varsin kokenut maalivahti Annika Laihanen on ehtinyt 22 ikävuoteen mennessä pelata jo 70 ottelua Suomen pääsarjassa. Näiden lisäksi kokemusta on myös ulkomailta, kaudelta 2019–2020 University of Illinoisista.  

Laihanen vartioi Klubin maalia myös tulevalla kaudella, sillä osapuolet ovat päättäneet käyttää sopimuksessa olleen option kaudesta 2022.

– Annika on vakiinnuttanut asemansa pelipaikkansa parhaimpien liigapelaajien joukossa. Hän on jo suhteellisen kokenut liigapelaaja, joka tukee ominaisuuksillaan erinomaisesti meidän tapaamme pelata. Hän pystyy avaamaan peliä monipuolisesti sekä puolustamaan maalia vahvasti yhdessä puolustuslinjan kanssa. Jatkamalla määrätietoista ja hyvää harjoitteluaan, tulee hän varmasti ottamaan kehityksessään vielä askeleita eteenpäin. Ihmisenä hän tuo oman persoonansa kautta paljon lisää paitsi kentälle myös koppiin, päävalmentaja Jonne Kunnas selventää.  

Laihanen näkee ensimmäisessä HJK-kaudessaan paljon hyvää, mutta nälkä tulevalle kaudelle on suuri. 

– Ensimmäisestä kaudestani Klubissa jäi ihan hyvä fiilis. Pääsin uuteen joukkueeseen hyvin mukaan ja tuntui, että siirtyminen Klubiin oli oikea päätös. HJK:ssa kaikki asiat on hoidettu ammattimaisesti ja pystyin viemään omaa pelaamistani eteenpäin, lisäksi tykkäsin roolistani pelisysteemissä. Tuloksellisesti viime kausi oli kuitenkin pettymys, emmekä päässeet tavoitteeseemme, joten ensi kaudelle jäi parannettavaa, Laihanen kertaa ja jatkaa:  

– Tulevalla kaudella haluan keskittyä erityisesti fyysisiin ominaisuuksiin ja nostaa kokonaisvaltaista pelaamiseni tasoa sekä tasaisuutta, ja sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan mestaruuden.