Cup-junan ensimmäinen pysäkki Turussa – HJK kohtaa vieraissa TPS:n 

Tiistaina 2.7. starttaa HJK:n Suomen Cupin taival Ykkösessä pelaavaa Tepsiä vastaan. Ottelu pelataan Turun yläkentällä klo 18:30. 

Suomen Cupista on pelattu neljä kierrosta, jonka jälkeen 5. kierrokselle osallistuvat 4. kierrokselta jatkoon menneet joukkueet sekä edellisen kauden kaikki neljä Suomen Cupin välieriin päässyttä joukkuetta. HJK:n lisäksi Suomen Cupin tälle kaudelle aloittavat myös KuPS, PK-35 Vantaa ja Ilves.

HJK sai otteluparikseen vapaalla arvalla Turun TPS:n, joten Klubi matkustaa Turkuun vierasotteluun alempisarjalaisen kotiedulla.

HJK on edelleen Kansallisessa Liigassa voittamaton, kun se on voittanut kaikki 10 pelattua sarjaottelua. Tavoite Suomen Cupista on joukkueelle selvä – jatkaa samaa virettä myös siellä ja tavoitella Suomen Cupin mestaruutta.

Joukkue on kerennyt valmistautua pari päivää seuraavaan otteluun lauantain sarjapelin jälkeen.

– Odotettavissa on tiukka taisto jatkoon pääsystä. Vain voitolla edetään, ja sitä lähdemme tietysti tavoittelemaan, päävalmentaja Arttu Heinonen toteaa.

TPS tippui viime kauden päätteeksi Ykköseen, joten vastus on tuttu viime kaudelta.

– Tepsi taistelee Ykkösessä sarjanoususta. Kaudella 2023 he pelasivat Liigassa, joten pääsarjajoukkueen kohtaaminen ei ole heille uusi juttu, Heinonen sanoo.

– He ovat kovia kaksinkamppailuissa. TPS yrittävät varmasti rikkoa meidän pelirytmiä. Lähdemme kuitenkin pitämään intensiteetistä kiinni ja laittamaan Tepsin koville, Heinonen lisää.

Edellisestä ottelusta on otettu opit matkaan.

– Tavoitteenamme on pitää hyvä tasapaino ottelussa sekä ottaa kontrolli ykkös- ja kakkospalloista. Meidän tulee olla vahvempia kaksinkamppailuissa kuin PK:ta vastaan lauantaina ensimmäisellä puoliajalla, Heinonen analysoi.

– Meidän tulee onnistua estämään TPS:n suhteellisen nopeat hyökkäykset, joissa he pyrkivät pelaamaan pitkää hyökkääjälle ja sitä kautta tiputtamaan ja etenemään, Heinonen päättää.

Haastattelimme HJK:n kapteenia Maaria Rothia sekä kapteenistoa täydentävää Reetta Suomelaa. Roth ja Suomela kertovat miten kauden tavoitteisiin ollaan tähän mennessä päästy sekä ennakoivat tulevaa ensimmäistä Suomen Cupin ottelua TPS:ää vastaan.

Reetta Suomela (vasemmalla) ja Maaria Roth (oikealla) kertovat videolla menneestä sekä tulevasta.