Edit Mare pitkään sopimukseen HJK:n kanssa

HJK on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Edit Maren (s.2006) kanssa. Sopimus kattaa kaudet 2024-2026.

Edit Mare - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK ja nuori lupaus Edit Mare ovat  tehneet kolmen vuoden sopimuksen. Mare on vuonna 2006-syntynyt puolustaja, joka sai ensimmäiset jalkapallo-oppinsa Käpylän Pallossa, mutta siirtyi Klubin riveihin 10-vuotiaana loppuvuodesta 2015. 

Ensimmäisen HJK-kauden Mare pelasi HJK City -joukkueessa, mutta sieltä matka jatkui vuoden jälkeen T06-akatemiajoukkueeseen.

Akatemiaputki vei Maren HJK T18 Akatemiaan, jossa hän oli voittamassa kahta Suomen mestaruutta 2022 ja 2023. Viime kaudella Mare oli myös voittamassa T18 Akatemian kanssa Regions’ Cupia, sekä nostamassa N2-joukkueen Ykköseen.

Mare on kuulunut myös koko ajan nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoihin (U16 ja U17) ja tällä hetkellä hän kuuluu Suomen U18-maajoukkueeseen. Viime keväänä Mare pelasi U17-maajoukkueessa, joka pelasi EM-jatkokarsinnoissa Hollannissa. Pelattuja maaotteluita on toistaiseksi 12.

Mare debytoi Kansallisessa Liigassa kaudella 2022 pelaten yhdessä pelissä.

Kaudella 2024 Mare on liigajoukkueen ja Ykkösen joukkueen käytettävissä, jolloin valmennus pystyy koko ajan pohtimaan, mikä on pelaajan kehityksen kannalta optimaalisin paikka pelata ja harjoitella.

Mare kertoo kuluneiden kausien sujuneen hyvin, mutta kertoo liigasopimuksen silti yllättäneen.

– Sopimus tuntuu hyvältä ja jännittävältä, sekä on kiva päästä jatkamaan Klubipolkuani. Ensi kaudella tavoitteena on kehittyä pelaajana,  joukkuepelaajana sekä treenata ja pelata hyvällä fiiliksellä, Mare kertoo.

Päävalmentaja Arttu Heinonen on erittäin tyytyväinen nuoren lupauksen pitkään sopimukseen:

– Edit yksi ikäluokkansa lupaavimmista puolustajista ja olikin juurikin U18 maajoukkueen mukana. Edit on erittäin nopea, joten häntä on erittäin vaikea ohittaa 1v1 tilanteissa. Hän on erittäin varma pallon kanssa, ja näyttää siltä ettei Editillä ole ikinä kiire pallon kanssa. Hyvä Edit!

Tervetuloa liigajengin matkaan Edit!