Ei pisteitä Tikkurilasta

Heikko avausjakso koitui HJK:n kohtaloksi lauantaina, kun Tikkurilan Palloseura nappasi voiton itselleen maalein 3–0.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ottelun alussa HJK sai luotua pari erinomaista maalipaikkaa, mutta sitten oli TiPS:n vuoro iskeä. 8. minuutin kohdalla TiPS sahasi Klubin puolustuksen rikki ja lopulta Oona Siren laukoi pallon maaliin boksin sisältä. Hetkeä myöhemmin TiPS iski toistamiseen. Tällä kertaa Jenna Topran laukaus painui takayläkulmaan ja tulostaululle vaihdettiin lukemat 2–0.

– Pelin ihan ensimmäiset minuutit näyttivät siltä, että olemme tosi hyvin pelissä mukana. Sitten tulikin tosi vaikea jakso meille ja TiPS pääsi tekemään pari maalia nopeaan tahtiin, Arttu Heinonen kommentoi pelin jälkeen.

26. minuutin kohdalla Siren laukoi yläriman kautta vielä kotijoukkueen kolmannen osuman. HJK loi avausjaksolla myös omat paikkansa, mutta tauolle mentiin tylyissä lukemissa 3–0.

– Ensimmäisellä jaksolla avaaminen ja eteneminen toimivat hyvin TiPS:n prässiä vastaan, mutta puolustaminen oli hetkittäin epäorganisoitua, Heinonen pohtii.

Toisella jaksolla peli oli varsin tasaista. Molemmissa päädyissä nähtiin vielä hyviä paikkoja, mutta enempää maaleja ei pelissä nähty.

– Tauolla saimme terävöitettyä meidän koko joukkueen prässiä ja murtautumisen toimintoja. Näillä saimmekin hyviä riistoja yläalueella ja myös maalipaikkoja, mutta vähän molempiin bokseihin jäin kaipaamaan sellaista terävyyttä, Heinonen kertaa.

Näin Klubi kärsi Tikkurilan nurmella pelatussa ottelussa TiPS:lle 0–3-tappion. TiPS jatkaa mestaruustaistelussa, HJK puolestaan taistelussa neljännestä sijasta.

– Onnittelut TiPS:lle voitosta. Nyt meillä alkaa valmistautuminen perjantain peliin PK-35 Vantaata vastaan, ja siinä on tavoitteena palata voittojen tiellä, Heinonen päättää.

Kokoonpano
Laihanen
Lehtola (86.Mansaray)
Nurmela
Roth
L.Hillberg
Enkkilä
Ruutu (46. Pankratz)
Tuominen (86.S.Hillberg)
Karjalainen (63. Jaatinen)
Sällström (46.Hakala)
Kosola