Elisa Ikonen – ”Jos jotain teen, haluan olla paras”

Viime kaudella PK-35:n riveissä huimat minuutit pelannut Elisa Ikonen ei turhia ympärille katsele. Sisäinen halu kehittyä, olla paras, on ajanut 21-vuotiasta suoraviivaisesti eteenpäin.

Elisa Ikonen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Elisa Ikonen aloitti jalkapalloharrastuksen kuten suurin osa muistakin ala-asteikäisistä. Luokkakaverit pelasivat Puistolan Urheilijoiden futisjengissä, joten myös Elisa suuntasi 9-vuotiaana treeneihin kavereiden mukana. Vuoden päästä Ikonen siirtyi PK-35:n riveihin, jossa hän pelasi aina viime kauteen saakka. Nyt päällä on kuitenkin vihdoin Klubin sinivalkoista.

– En ole oikeastaan koskaan kauheasti seurannut futista, niin en ole myöskään ajatellut sitä kautta missä tai miten haluaisin pelata. Motivaatio on ennemmin tullut sisältä. Olen aina suhtautunut niin, että jos jotain teen, haluan olla paras. Samalla mentaliteetilla on menty myös jalkapallossa, Ikonen paljastaa.

Itselleen vaativalla Ikosella on onneksi ollut seuran lisäksi ympärillään vahva tukiverkko. Perheen nuorempi, Ella Ikonen, pelaa PK-35:n Kansallisen Liigan joukkueessa ja molemmat vanhemmat ovat olleet tiiviisti edustusjoukkueen toiminnassa mukana.

– Äiti oli joukkueemme huoltajana. Totta kai on kiva, että oma äiti oli siinä lähellä, mutta ylipäätään tukeudutaan Ellan kanssa futisjutuissa vanhempiin varmaan enemmän kuin he haluaisi, Ikonen naurahtaa, mutta vakavoituu:

– Jos vastaan tulee mitä vain vaikeaa, saan aina purettua sen vanhempien kanssa. Jos treeneissä joku menee huonosti, soitan treenien jälkeen ensimmäisenä äidille. Äiti alkaa olla jo tottunut ja tukee täysillä, mutta toki harmituksen aiheet ovat tällä tasolla äidillekin hankalampia ratkaista kuin juniorina.

– Etenkin lukiossa, mutta toki myös nyt yliopistossa, on välillä tosi vaikea selittää miksi treenien takia ei voi tulla mukaan johonkin tai miksi oikeasti pitää jäädä kotiin lepäämään. Kun koko perhe on mukana tässä samassa kuplassa, heille näitä ei tarvitse selittää, se helpottaa paljon, Elisa kiittelee saamastaan tuesta.

Yli 50 Kansallisen Liigan ottelua pelannut ja U23-maajoukkueeseen nimetty Ikonen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pääsarjatason pelaaja. Se luo pohjaa myös tulevalle kaudelle.

– Ollaan vielä niin alussa tätä vuotta, että rooleja vielä haetaan. Aika samanlainen rooli kun PK:ssa on itselleni kuitenkin ominainen. En ole kentällä äänekkäin huutaja, mutta pelaamisellani yritän tuoda fiilistä, että menee aina täysiä ja tsemppaan muita ja jos näen, että muilla menee huonosti ja alkaa ärsyttää.

Klubi kohtaa seuraavassa Kansallisen Cupin ottelussaan 26.2. Ikosen edellisen seuran, PK-35:n. Otteluun on vapaa pääsy HJK:n Klubien Klubi -kortilla ja Kansallisen Liigan kausikortilla. Muistathan kuitenkin kausikorttilaisena lunastaa paikkasi ennakkoon. Myös ottelun irtoliput ovat nyt myynnissä!