Emma Koivisto odottaa tehoja joukkueeltaan

HJK:n naisten edustusjoukkue palaa pienen tauon jälkeen Naisten Liigan kimppuun. Keskiviikon kotiottelunsa Talin nurmella pelaava HJK kohtaa porilaisjoukkue Nice Futiksen. Ottelu alkaa kello 18.30.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat aivan kauden alussa. Toisella ottelukierroksella Porissa pelattu ottelu päättyi HJK:n 2-0 – voittoon. Tuolloin HJK:lle voiton ratkaisivat Emma Koivisto sekä Marianna Tolvanen.

Naisten Liigaa on nyt takana noin kolmannes ja HJK on sarjassa kolmantena. Edellä ovat seitsemän pisteen päässä oleva PK-35 Vantaa ja kahden pisteen päässä toisena oleva Åland United. HJK:lla on kaksi ottelua ÅU:ta vähemmän pelattuna, yksi vähemmän kuin PK-35:llä.

Nice Futikselle ensimmäinen täysi sarjakierros on ollut varsin haastava. Joukkue on sarjan toiseksi viimeinen maalieron turvin. Pisteitä on kertynyt viisi.

Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa ottelu ratkesi juurikin Emma Koiviston maaliin. Emma muistelee vastustajan olleen haastava pala, etenkin avausjaksolla.

– Se oli aika vaikea ottelu, koska he sumputtivat puolustuksessa ekalla puoliajalla. Tokalla ne väsyi vähän ja hyökkäykseen alkoi tulla tilaa, puolustaja muistelee.

HJK:n puolustuspeli on ollut toistaiseksi Naisten Liigan parasta. Ryhmä on päästänyt omaan verkkoonsa ainoastaan 3 maalia liigassa. Tehtyjen maalien sarake sen sijaan on edellä olevia ryhmiä selvästi heikompi. Koivisto painottaa hyökkäyspelin merkitystä tulevaan otteluun.

– Varsinkin meidän vikan kolmanneksen peli pitäisi olla tehokkaampaa. Kaikki paikat pitää saada käytettyä. Välillä on vähän hosuttu ja ei olla pystytty pitämään palloa tarpeeksi hyvin.

Emma Koivisto ajattelee HJK:n sarjasijoituksen olevan ihan kelvollinen vielä tässä vaiheessa kautta. Pisteitä ei kuitenkaan ole varaa tiputella, mikäli haaveet pokaalista halutaan pitää voimissaan.

– Kyllä mä nään, että se on vielä ihan hyvä. Meillä on vielä hyvä mahdollisuus voittaa mestaruus. Pitäisi ajatella sillä tavalla, että jokaiseen peliin mennään samalla innolla. Tämän kauden joukkueet ovat olleet aika tasaisia. Mihinkään otteluun ei voi lähteä takki auki, Koivisto sanoo.

HJK – Nice Futis ke 27.6. klo 18.30, Talin nurmikenttä.