Emmaliina Tulkki palaa Klubiin

HJK ja Emmaliina Tulkki ovat solmineet sopimuksen kaudesta 2024.

Keskikentällä parhaiten viihtyvä Emmaliina Tulkki pelasi HJK:ssa kaudet 2019 ja 2020. Silloin HJK-paidassa kertyi liigatasolla 41 peliä, joissa syntyi myös 13 maalia. Kaudella 2019 HJK voitti Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

HJK:sta Tulkki siirtyi KuPS:aan ja sieltä Ilvekseen. Viimeiset kaksi kautta Tulkki on pelannut ulkomailla, ensin Norjan pääsarjassa Roan riveissä ja viimeksi Tshekin pääsarjassa Slovackossa. Ilveksen kasvatti on pelannut aikaisemmin myös Ruotsin pääsarjassa, kaudet 2017 ja 2018 Linköpingissä.

Vuonna 2000 syntynyt Tulkki tuokin hyvää kokemusta Klubiin niin kv-kentiltä kuin kotimaan liigasta.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä palaan Klubiin. Joukkueessa on ollut hyvä meininki ja pelaajista sekä valmennuksesta huokuu innokkuus ja ammattimaisuus. Odotan innolla kauden alkua ja sitä, että pääsemme taistelemaan mestaruudesta, Tulkki kertoo.

Klubissa Tulkki pystyy pelaamaan monessa eri roolissa niin keskikentällä kuin hyökkäyksessä.

– Erittäin hienoa saada tuplamestari takaisin Klubiin. Emuli tuo joukkueeseen kokemusta kotimaan ja ulkomaan kentiltä. Pelillisesti hän on erittäin taitava, monipuolinen pallon kanssa ja tuo meidän hyökkäyspelaamiseemme sopivaa juonikkuutta. Emuli ymmärtää puolustaessa hyvin sijoittumisen merkityksen ja sen avulla tekee katkoja. Emuli tuo meille joukkueeseen myös pituutta ja näin ollen pääpeliin myös hyvän lisän, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsee.