Ensimmäisen kierroksen tilastonurkka

Klubin alkukausi on ollut myös tilastojen valossa erinomainen – joukkue otti kauden avauskierroksen kaikista yhdeksästä ottelusta täydet pisteet.

HJK seuraa otteluissa omia ja vastustajien vaara-alueen etenemisen määriä, laukauksia ja muita vaarallisia tilanteita sekä näiden maaliodotusarvoja (xG).

– Tilastojen avulla pyrimme saamaan kuvan siitä, miten peli eteni ja kummalla joukkueella oli enemmän maalipaikkoja. Lisäksi tilastoista nähdään mistä HJK:n laukaukset ovat tulleet, ketkä ovat laukoneet ja kuinka vaarallisia paikkoja on pystytty luomaan, avaa joukkueen tilastonikkari Tapio Huhanantti.

Tilastojen mukaan tasaisimmat koitokset olivat TiPS-, FC Honka- ja KuPS-ottelut. Pelien maaliodotusarvot (xG) olivat tasaisia ja ottelut olisivat voineet kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Esimerkiksi KuPS onnistui luomaan ottelussa Klubia enemmän maaliodotusarvoa, jonka lisäksi TiPS-pelissä vastustajalla oli enemmän laukauksia ja maaliodotusarvot olivat hyvin tasaiset. Maaliodotusarvoissa selkeimmät voitot ovat olleet 6-1 voitto IK Myranista sekä 0-2 voitto JyPK:sta.

HJK on laukonut alkukaudella selkeästi vastustajiaan enemmän sekä pystynyt luomaan vaarallisempia laukauksia. Konversioprosentti kertoo kuinka monta prosenttia laukauksista meni maaliin. HJK konvertoi laukauksensa maaleiksi vastustajaansa tehokkaamin jokaisessa ensimmäisen kierroksen ottelussa. Laukausmäärät ovat olleet kokonaisuutena kuitenkin melko alhaisia: HJK on laukonut keskimäärin noin 12 kertaa ja vastustajat 7 kertaa.

HJK on pystynyt avauskierroksella tuomaan pallon vaara-alueelle vastustajiaan useammin kaikissa pelatuissa otteluissa. Keskimäärin vaara-alueelle on edetty otteluissa noin 50 kertaa. Klubi on saanut pallon vaara-alueelle noin 35 kertaa ja vastustajat 15 kertaa ottelun aikana. Maaleja HJK teki alkukaudella ottelua kohti 2,9 ja vastustajat 0,9.