Foxell: ”On kiva pelata joukkueessa, joka pystyy menestymään”

HJK nosteli sunnuntaina Liigacup-pokaalia jo neljättä vuotta putkeen. Erittäin tasainen paikalliskamppailu päättyi lopulta Klubin 1-0 – voittoon vaihtopelaaja Anna Vlasoff’n upean yksilösuorituksen siivittämänä.

HJK:n voiton torjunut Heidi Foxell pelasi hyvän ottelun raitapaitojen maalilla. Foxell otti ensimmäisellä puoliajalla läpiajoon päässeen Henni Malisen vedon kiinni ja piti maalin puhtaana ottelun loppuun saakka. Nuori maalivahti saalisti samalla ensimmäisen mitalin naisten tasolla.

– Honka kääntää pelin todella nopeasti. Se on varmasti heidän valttinsa tulevana kesänä. He pystyvät nopeisiin vastahyökkäyksiin ja ne olivat tässä ottelussa ne vaikeimmat paikat, maalivahti arvioi.

Pelin hallinta jakautui ottelussa varsin tasaisesti. Kumpikaan joukkueista ei pystynyt hallitsemaan pelitapahtumia kuin lyhyitä hetkiä. Erot pelitavoissa kuitenkin pystyi erottamaan.

– Olihan se tiukka matsi ja pitkälti keskikentän kamppailuksi meni. Tilanteita ei paljoa tullut, mutta ne mitä tuli pystyttiin hoitamaan huolellisesti. Pääsin ihan hyvin mukaan peliin ja fiilikseen. Olen kiitollinen Jutalle tilaisuudesta pelata koko ottelun ja päästä paremmin mukaan joukkueeseen, Foxell kertoo tyytyväisenä.

Liigacup-voitto oli Foxellille ensimmäinen, kuten myös ensimmäinen mitali naisten tasolla. Maalivahti ei kuitenkaan halua korostaa voiton merkitystä liikaa, vaan kokee Liigacupin enemmän harjoitusturnauksena.

– On kiva pelata joukkueessa, joka pystyy menestymään ja olla mukana tällaisessa hienossa joukkueessa. Harjoitusotteluitahan nämä ovat periaatteessa, tulevaa kautta varten saa pientä osviittaa.