HJK All Stars ja Gilla FC kohtaavat jälleen hyväntekeväisyysottelun merkeissä

Viime vuonna toisistaan ensimmäistä kertaa mittaa ottaneet Gilla FC sekä HJK All Stars kohtaavat toisensa 26.5. pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa. 

Duarte Tammilehto (vasemmalla), Essi Sainio, Minna Kauppinen sekä Tuomas Mönkkönen tähdittävät joukkueita sunnuntaina 26.5. pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa.

Sunnuntaina 26.5. Bolt Arenalla järjestetään kaksi ottelua sisältävä hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tuotot lahjoitetaan Kympin Lasten toimintaan. Kansallisen Liigan ottelu HJK – JyPK käynnistyy kello 15, jonka jälkeen hyväntekeväisyysmatsissa kohtaavat HJK:n All Stars -joukkue sekä vaikuttajista ja entisistä huippupelaajista koostuva Gilla FC. 

Ottelu pelataan sekajoukkueilla. Kentällä Gilla-paidassa nähdään muun muassa Ville Galle, Ilari Mettälä, Roni Bäck ja Roope Rannisto. Tänäkin vuonna tapahtumassa nähdään kiinnostavia naispelaajia.  

HJK:n All Stars -joukkueessa ovat mukanaolonsa varmistaneet muun muassa seuran Hall of Fameen kuuluvat Atik Ismail, Christina Forssell, Mika Lehkosuo ja Ville Nylund. Kentälle kirmaavat ex-pelaajista myös mm. Markus Halsti, Mika Kottila, Maija Saari, Essi Sainio ja Minna Kauppinen sekä nyky-Klubista mm. valmentajat Ossi Virta ja Arttu Heinonen

Kympin Lasten tarkoituksena on tukea Uuden lastensairaalan Taika-vuodeosastolla (entinen Osasto 10) hoidettavia sekä hoidossa olleita lapsisyöpäpotilaita ja heidän perheitään. 

Hyväntekeväisyysottelun alullepanija ja HJK All Stars -joukkueen kapteenina toimiva Minna Kauppinen tutustui vuonna 2022 Kympin Lasten toimintaan oman lapsen sairastuttua leukemiaan. Kympin Lasten toiminta toi ensimmäisestä sairaalaviikosta alkaen perheelle tukea sekä mahdollisuuden keskustella ja kuunnella toisia samassa tilanteessa olevien kanssa. 

– Olemme kulkeneet pitkän matkan lapsemme syövän kanssa ja Kympin Lapset on ollut tärkeässä osassa tätä matkaa ensi hetkestä lähtien. Olemme todella kiitollisia siitä tuesta, jota yhdistys on tarjonnut ja arvostamme suuresti kaikkea työtä mitä Kympin Lapset sekä heidän vapaaehtoiset tekevät potilasperheiden hyväksi. Kympin Lasten tarjoama vertaistuki sekä erilaiset tapahtumat auttavat eteenpäin, kun elämä sairauden myötä pysähtyy, kertoo Kauppinen.  
 
– Arvostamme tapaa, jolla Kympin Lapset huomioi kaikki, joita lapsen sairaus koskettaa ja tiedämme myös, että tuki tulee jatkumaan, vaikka lapsemme hoidot kesällä loppuvatkin. Olen erittäin onnellinen, että tämä upea hyväntekeväisyystapahtuma yhdessä Klubin ja Gilla FC:n kanssa saa jatkoa, Kauppinen jatkaa.  
 
– Jalkapallolla on suuri mahdollisuus tehdä hyvää ja koko perheemme kannustaakin kaikkia mukaan tähän otteluun Kympin Lasten hyväksi, kommentoi Kauppinen. 

HJK All Stars-joukkueen kapteeninnauhaa kantaa Minna Kauppinen. Gilla FC:tä edustaa mm. Tuomas Mönkkönen.

Gillan kapteenina tulevassa hyväntekeväisyysottelussa toimivalle Duarte Tammilehdolle ja kumppanilleen Aino Mäkiselle Kympin Lasten toiminta on ikävä kyllä tullut myös tutuksi. Tammilehdon ja Mäkisen tyttäreltä Elmalta löytyi pahanlaatuinen aivokasvain, joka saatiin onneksi hoidettua. Elman isoveli Noah vietti kahtena kesänä viikon Kympin Lasten kesälerillä osana koko perheen tukipalvelua. 

– Komppaan vahvasti Minnaa. Kympin Lapset tekevät äärettömän tärkeää työtä juuri kriisissä olevien perheiden tukemisessa sekä sairaalassa ollessa, että tämän jälkeenkin, Tammilehdo sanoo.

– Usein unohdetaan, että kun syöpä osuu perheeseen niin kriisi ja shokki vaikuttaa myös ns. ydinperheen ulkopuolella oleviin perheenjäseniin kuten esimerkiksi isovanhempiin. Meidän perheellä oli Elman sairastumisen myötä mahdollista saada vertaistukea juuri esimerkiksi Elman isovanhemmille sekä hoitojen aikana, että tämän jälkeen, hän jatkaa.

– Mahtavaa päästä pelaaman jo perinteeksi muodostunut ottelu yhteistyössä HJK:n kanssa tämän super tärkeän asian puolesta, Tammilehto päättää.

Duarte Tammilehto kipparoi hyväntekeväisyysottelussa Gilla FC:tä. Vastaan hän saa HJK All Starsin joukkueesta mm. Essi Sainion.

– Odotan innolla tulevaa tapahtumaa. Saamme saman päivän aikana nauttia sekä liigafutiksesta että hyväntekeväisyysottelusta, joka epäilemättä pitää sisällään yllättäviä tilanteita ja suuria tunteita. Päivän päätähdet ovat kuitenkin Kympin lapset -kutsuvieraat, joiden ilo ja odotus on välittynyt meille jo etukäteen. On suuri kunnia saada olla järjestämässä tällaista tapahtumaa, iloitsee HJK naisten edustusjoukkueen toimitusjohtaja Katariina Kurikka

Sunnuntaina 26.5. pelattava Kansallisen Liigan matsi sekä hyväntekeväisyysottelu yhdistetään yhdeksi isoksi tapahtumaksi, jonka liput maksavat aikuisilta 15 euroa ja lapsilta viisi euroa. Molempiin peleihin käy samat liput, jotka ovat myynnissä osoitteessa hjk.lippu.fi. Kansallisen Liigan matsin tauolla järjestetään myös Meet&Greet, jossa paikalla on Gillan ja HJK All Starsin pelaajia. 

Lisäksi kannatuslipun muodossa voi lahjoittaa haluamansa summan Kympin Lasten MobilePay -lahjoituksena numeroon 33729. 

Rahankeräysluvan saaja 
HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry (eli Kympin Lapset) 

Rahankeräysluvan myöntäjä 
Poliisihallitus / arpajaishallinto 
 
Rahankeräysluvan numero ja myöntämisajankohta 
RV/2021/341, 19.3.2021