HJK aloittaa uuden kauden paikalliskamppailulla 13.4. – Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35

HJK ja PK-35 lähtevät molemmat kauteen 2024 uudistuneella pelaajistolla ja valmennuksella. Tavoitteet joukkueilla ovat erilaiset, kun HJK:n tavoite on juhlia kauden päätteeksi kultajuhlia ja PK-35:n tavoite on säilyttää sarjapaikkansa.

Reetta Suomela hallitsee palloa joukkueiden välisessä harjoitusottelussa.

Kausi 2024 potkaistaan HJK:n osalta käyntiin lauantaina kello 16, kun Bolt Arenan viheriölle vastaan asettuu PK-35. Viime kauden kohtaamiset päättyivät HJK:n voittoon, kotona 3-0 ja vieraissa 1-2. Joukkueet kohtasivat viimeksi kolme viikkoa sitten pelatussa harjoitusottelussa.

HJK:n päävalmentaja Arttu Heinonen oli tyytyväinen viimeisimpään kohtaamiseen. Ottelu oli Klubin hallinnassa ja se palkittiin 67. minuutilla, kun vaihdosta tullut Lilli Halttunen pääsi ampumaan pallon takakulmaan Reetta Suomelan syötöstä. Maali oli ottelun ainoa ja näin ollen Klubi vei voiton 1-0.

Kumpikin joukkue on kokenut uudistuksia niin pelaajistossa kuin valmennuksessakin, molemmilla on nuori joukkue kasassa. Pre-seasonilla HJK on osoittanut olevansa hyvässä vireessä voittaen yhdestätoista ottelusta kahdeksan. PK-35:n uusi päävalmentaja Diogo Pinto kertoo myös heidän talvikauden sujuneen hyvin. Portugalilaisvalmentajan mukaan joukkue on saanut tarvittavaa informaatio sekä kokemusta.

Tavoitteet ovat joukkueiden välillä alkavalle kaudelle hyvin erilaiset. Klubin tavoitteena on kirkastaa hopeamitalit kultaiseen. PK-35:n tavoite on pelata tasapainoisin kausi moneen vuoteen ja säilyttää sarjapaikka.

Heinonen kertoo, että klubin loukkaantuneina olleista pelaajista Jasmin Mansaray ja Lotta Kalske ovat kuntoutuneet ja pääsevät mukaan kauden avaukseen. Laura Hillbergin tilannetta seurataan päivä kerrallaan eikä vielä ole varmuutta hänen osallistumisestaan.

Tuuli Enkkilän odotetaan palaavan joukkueen toiseen otteluun, joka on Honkaa vastaan. Sen sijaan Emilia Kupsanen on vielä sivussa pienen loukkaantumisen vuoksi.

Emilia Kupsanen on sivussa kauden avausottelusta loukkaantumisen vuoksi. Kuva viime kauden Kansallisesta Cupista.

Viimeiset pari viikkoa HJK on harjoitellut pienemmällä ringillä, kun osa pelaajista on ollut U23 ja U19 maajoukkuetapahtumissa. Myös valmennusrinki on mennyt pienemmällä kokoonpanolla, kun osa heistä on ollut mukana Helmareiden ja U19 tapahtumissa mukana.

Heinonen uskoo, että Klubi hallitsee palloa kauden avauksessa ja PK-35 pysyy pääosin blokissa. Hän arvelee, että vastustaja tulee olemaan tiiviinä ja suojelemaan keskustaa, iskevän pallonmenetyksiin ja pyrkivän hyödyntämään erikoistilanteita.

HJK tulee hyökkäämään monipuolisesti ja pyrkii näin luomaan paljon maalintekopaikkoja, joita he ovat harjoitelleet paljon treeneissä. Päävalmentaja huomauttaa ettei pelkkä tilanteiden rakentaminen riitä, vaan niissä tulee myös iskeä pallo verkkoon.

Heinonen luottaa joukkueen hyökkäyspelaamiseen ja hän uskoo joukkueen olevan valmis aloittamaan kausi täynnä virtaa.

Haastattelimme kapteeniston Maaria Rothia ja Tuuli Enkkilää kuinka kauteen valmistautuminen on onnistunut ja mitä odotuksia tulevaan otteluun on. Katso video alta: