HJK avasi Kansallisen Cupin voitolla

HJK kaatoi sunnuntaina Kansallisen Cupin pelissä HPS:n maalein 3–1.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Heti pelin alussa Klubin Jasmin Mansaray loukkaantui ikävän näköisesti ja joutui jättämään kentän polvivamman takia.

Ensimmäisellä jaksolla Klubi oli selvästi niskan päällä ja loi useita hyviä hyökkäyksiä ja myös maalipaikkoja. Pelin avausmaali syntyi 38. minuutin kohdalla, kun Tuuli Enkkilä puski pallon kulmapotkusta HPS-maaliin. Tauolle mentiin näin 1–0-tilanteessa.

Toisen jakson alkupuoli eteni varsin tasaisesti. HPS:n tasoitus syntyi vajaan tunnin pelin jälkeen, kun Aada Nurmi laukoi läheltä pallon alakulmaan.

1–1-tilanteessa HJK otti taas hallinnan itselleen. Ansaittu johtomaali syntyi 71.minuutin kohdalla. Asialla oli Peppi Kontturi, jonka onnistuneen prässin jälkeen sijoitti pallon HPS:n maaliin.

Pelin lopussa Lilli Halttunen onnistui vielä maalinteossa. Hyökkääjä voitti onnistuneesti 1v1-tilanteen ja laukoi pallon tyylikkäästi maaliin.

Näin HJK avasi Kansallisen Cupin 3–1-voitolla HPS:sta.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen tänään. Peli oli vauhdikas ja energinen. HPS oli tehnyt pieniä muutoksia omaan pelaamiseensa edellisestä kohtaamisesta, mutta onnistuimme mukautumaan niihin erittäin joustavasti. Joukkueemme myös kasasi esimerkillisesti omat ajatukset, erittäin ikävän Jassun loukkaantumisen jälkeen. Iso kiitos siitä pelaajille, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoin pelin jälkeen.

– Työskentely niin hyökkäämisen kuin puolustamisen osalta oli meiltä laadukasta. Myös vaikeina hetkinä toimimme joukkueena ja nousimme niistä. Tämä kertoo joukkueen hyvästä henkisestä kantista, jota tänään mitattiin esimerkiksi viimeisen kolmanneksen puolustamisessa, me suojelimme logolla maaliviivaa sen vaatiessa.

– Tästä lähdetään jatkamaan edelleen nöyränä kohti seuraavia koitoksia, joita on jo ensi viikolla luvassa, Heinonen päätti.

Kansallinen Cup
HPS – HJK 1–3 (0–1)
38. 0–1 Tuuli Enkkilä
57. 1–1 Aada Nurmi
71. 1–2 Peppi Kontturi
87. 1–3 Lilli Halttunen

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Jasmin Mansaray (11. Emilia Kupsanen) (77. Lotta Kalske)
Joanna Tynnilä
Sonja Hillberg (63. Elisa Ikonen)
Laura Hillberg
Tuuli Enkkilä (77. Daniela Tolonen)
Veera Hellman (63. Ilona Walta)
Ria Karjalainen (45. Peppi Kontturi)
Lotta Lindström (77. Lilli Halttunen)
Jenna Topra