HJK haastaa Hongan

Ottelu on samalla viimeinen ennen yli kuukauden sarjataukoa,
joka johtuu naisten EM-kisoista.

Neljäntenä, kuuden pisteen päässä Hongasta majaileva HJK on valmis ottamaan mittaa espoolaisista. Klubilla on cup-ottelut mukaan laskettuna jo yhdeksän peräkkäisen tappiottoman ottelun putki, jonka aikana joukkue on pelannut tasan sarjaa johtavan Åland Unitedin ja kakkosena olevan PK-35 Vantaan kanssa.

Ennen kauden alkua asiantuntijat arvioivat, että sarjassa on kolme joukkuetta yli muiden, Åland United, PK-35 Vantaa ja FC Honka. Näin on myös ollut käytännössä, sillä joukkueet pitävät kolmea kärkisijaa kaikkien joukkueiden pelattua vähintään kerran toisiaan vastaan. Åland United on kuitenkin edelleen tappioton, kun taas Honka on hävinnyt jo kolme kertaa. Tappiot ovat tulleet Kokkola F10:lle, PK-35 Vantaalle sekä TPS:lle. Joukkueen parhaat maalintekijä ovat olleet Marianna Tolvanen ja Samantha Monahan.

Sveitsin 19. kesäkuuta kohtaavaan naisten A-maajoukkueeseen on valittu neljä Hongan pelaajaa: Nea-Stina Liljedahl, Marianna Tolvanen, Henni Malinen ja Nora Heroum.

Klubin viime aikojen hyvää virettä selittää osaltaan se, että joukkueen amerikkalaispelaajat Jennifer Ludemann ja Stephanie Rose ovat osoittautuneet todellisiksi vahvistuksiksi. Erinomainen pääpelaaja, topparina pelaava Ludemann on ollut puolustuksen lukko, ja Rose on pienen alkutotuttelun jälkeen ollut alati vaarallinen vastustajan maalin edessä. Viimeksi hän viimeisteli Klubin molemmat osumat 2-2-tasapelissä sarjajohtaja Åland Unitedia vastaan.

Myös päävalmentaja Maria Virolainen kiittelee ulkomaanapujaan.

– He ovat ehdottomasti täyttäneet odotuksemme, olemme ruvenneet saamaan koko ajan enemmän ja enemmän heidän vahvuuksiaan esiin. He nostavat myös harjoitustemme tasoa. Varsinkin Jennifer on klassinen jenkkitaistelija, joka ei anna tuumaakaan periksi.

Myös muut klubilaiset ovat valmiita tsemppaamaan. Parantunut terveystilanne helpottaa asiaa.

– Lievemmin loukkaantuneista ainoastaan Annika Tossavainen on varmasti poissa. Kun saamme parhaat pelaajamme kentälle, meidän on samalla nostettava vaatimustasoamme. Meidän on pystyttävä pitämään palloa huomattavasti paremmin kuin mihin olemme toistaiseksi pystyneet, Virolainen vaatii.

Perjantai 14.6. klo 18.30 Tapiolan urheilupuisto, FC Honka – HJK