HJK haastaa mestari PK-35 Vantaan

Klubin otteluohjelman alku on ollut vaikea. Ensimmäisissä viidessä pelissä HJK:lla on vastassaan sarjan kolme selvästi kovinta voittajasuosikkia. FC Hongalle ja Åland Unitedille Klubi kärsi tappiot, tiistaina HJK yrittää kääntää tämän trendin.

Tehtävä ei ole helppo. Vantaalaiset eivät ole ainoastaan viime vuoden mestareita, vaan joukkue on kauden jälkeen juhlinut mestaruutta kolme kertaa peräkkäin. PK-35 Vantaata on valmentanut vuodesta 2011 lähtien Suomen ehkä kaikkien aikojen menestynein jalkapallon naisvalmentaja Pauliina Miettinen. Hänellä on kokemusta valmentamisesta myös USA:n naisten ammattilaissarjasta kaudelta 2010.

Joukkueen pelaajamateriaali on kova. EM-lopputurnaukseen valmistautuvan Suomen naisten maajoukkueen pelaajaringissä ovat kevään aikana olleet mukana Pirjo Leppikangas, Eveliina Parikka, Heidi Kivelä ja Laura Kivistö. Lisäksi EM-lopputurnaukseen selviytyneessä Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa oli kaksi PK-35 Vantaan pelaajaa, kaksoset Elina ja Iina Salmi. Myös joukkueen ulkomaalaisvahvistukset ovat laadukkaita. Maalia vartioi mestaruusvuosien tapaan nigerialainen Rachael Ayegba. Tälle kaudelle joukkueeseen ovat lisäksi liittyneet australialainen keskikenttäpelaaja Jennifer Bisset, yhdysvaltalainen hyökkääjä Lydia Hastings ja viimeksi Kolumbian maajoukkuehyökkääjä Lady Andrade.

PK-35 Vantaa on tällä hetkellä sarjassa kolmantena yhdeksällä pisteellä neljästä ottelusta. Ainoan tappionsa se kärsi viime kierroksella; kotitappio 0-2 tuli toistaiseksi voittamattomalle Åland Unitedille. PK-35 Vantaan parhaat maalintekijät ovat olleet Hanne Ojanperä ja Lydia Hastings, molemmilla neljä maalia.

HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen pitää tulevaa vastustajaa Åland-tappiosta huolimatta yhtenä kovimmista mestarisuosikeista.

– Joukkue on kaikin tavoin laadukas ja hyvin valmennettu. Erityispiirteenä PK-35:llä on fyysisyys, joukkue puolustaa aggressiivisesti ja on muutenkin erittäin juoksuvoimainen. Joukkueen uusista ulkomaalaisvahvistuksista en luonnollisesti pysty vielä sanomaan kovin paljon, mutta tiedän valmentaja Pauliina Miettisen pystyvän omilla kansainvälisillä yhteyksillään saamaan Suomeen hyviä pelaajia.

HJK:n joukkue on Mari Peraston polvivammaa lukuun ottamatta terve ja valmis kohtaamaan kolminkertaisen Suomen mestarin.

– Ensimmäinen voitto Kokkolasta on tietenkin antanut itseluottamusta. Samaan hengenvetoon on todettava, että nyt vastus on aivan eri tasoa, meillä ei ole varaa leijua yhtään. Puolustuspelimme on onnistuttava, jos me haluamme menestyä. Samalla pallollisen pelaamisemme on parannuttava edelleen. Kehityssuunta on oikea, ja sitä meidän on jatkettava. Samalla tavalla kuin muitakin kärkijoukkueita vastaan, me haluamme voittaa. Me emme lähde hakemaan mitään tasapeliä, Virolainen lopettaa.

Myös HJK:n pelaajarinki vahvistuu. Joukkueen USA:n-hankinnat, Stephanie Rose ja Jennifer Ludemann, saapuvat Suomeen keskiviikkona ja pystyvät tarvittaessa pelaamaan jo viikonloppuna NiceF:sta vastaan.