HJK haastaa vieraissa moninkertaisen mestarin PK-35 Vantaan

Kun joukkueet kohtasivat viimeksi huhtikuussa Talin hallissa, PK-35 otti täyden pistepotin 1-5-lukemin. PK-35 on tällä hetkellä Naisten Liigassa toisena, pisteen päässä sarjaa johtavasta Åland Unitedista, joka on tosin pelannut yhden ottelun vähemmän. PK-35:n ainoat pistemenetykset tällä kaudella ovat tulleet kahdesta kotitappiosta, 0-2 Ålandia ja 1-2 FC Honkaa vastaan.

Viime peleissä PK-35:llä on ollut voitoista huolimatta vaikeaa maalinteossa. Viime kierroksella kaatui sarjajumbo GBK vieraissa 1-2 Heidi Kivelän ja Sanni Franssin maaleilla. Heidi Kivelä on myös ollut toistaiseksi PK-35:n maalitykki kuudella osumallaan.

Vantaalaiset ovat tottuneet menestymään, sillä joukkue on kauden jälkeen juhlinut mestaruutta viimeiset kolme kautta. PK-35 Vantaata on valmentanut vuodesta 2011 lähtien Suomen ehkä kaikkien aikojen menestynein jalkapallon naisvalmentaja Pauliina Miettinen. Hänellä on kokemusta valmentamisesta myös USA:n naisten ammattilaissarjasta kaudelta 2010.

Joukkueen pelaajamateriaali on kova. EM-lopputurnaukseen valmistautuvan Suomen naisten maajoukkueen pelaajaringissä ovat kevään aikana olleet mukana Pirjo Leppikangas, Eveliina Parikka, Heidi Kivelä ja Laura Kivistö. Lisäksi EM-lopputurnaukseen selviytyneessä Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa oli kaksi PK-35 Vantaan pelaajaa, kaksoset Elina ja Iina Salmi. Myös joukkueen ulkomaalaisvahvistukset ovat laadukkaita. Maalia vartioi mestaruusvuosien tapaan nigerialainen Rachael Ayegba. Tälle kaudelle joukkueeseen ovat lisäksi liittyneet australialainen keskikenttäpelaaja Jennifer Bisset, yhdysvaltalainen hyökkääjä Lydia Hastings ja viimeksi Kolumbian maajoukkuehyökkääjä Lady Andrade.

HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen tietää, että haaste on kova.

– Meidän on parannettava omaa peliämme ja pystyttävä pelaamaan kauden paras ottelumme. Tämä on meille kaikille hyvä mittari siitä, missä mennään. Me emme ole vielä pystyneet ottamaan yhtään pistettä kolmelta kärkijoukkueelta. On myös muistettava, että PK-35 on ns. pakkovoiton edessä, jos he eivät meinaa päästää Åland Unitedia karkumatkalle.

Klubilla on jonkun verran terveyshuolia.

– Minna Huhtamo on valitettavasti poissa koko loppukauden. Annika Tossavaisen polvea tutkitaan, Sanna Mäen reisi on vielä kipeä ja Iida Muinonen on vasta toipumassa nilkkavammastaan. Toivomme tietysti toipilaille pikaista paranemista, mutta samalla tilalle tulevilla pelaajilla on näytön paikka. Esimerkiksi viime pelissämme vaihtopelaajat toivat esimerkillisesti uutta energiaa kentälle, Virolainen kiittää.

Otteluennakko PK-35 Vantaan sivuilla

 

Tiistai 28.5. klo 18.30, Myyrmäen urheilupuisto PK-35 Vantaa – HJK