HJK haastaa vieraissa PK-35 Vantaan

Ylemmän loppusarjan avausottelu pelataan klo 14.30 Myyrmäen ISS-stadionilla.

Ylemmässä loppusarjassa pelataan kuuden joukkueen yksinkertainen sarja, jossa alkukauden pisteet jäävät voimaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kotijoukkue on sarjassa toisena 39 pisteellä. Matkaa sarjaa johtavaan Åland Unitediin on kuitenkin 8 pistettä. Kun jaossa on enää 15 pistettä, ahvenanmaalaiset lähtevät loppukaudelle erinomaisista asemista. Ennakkoon ajatellen sarjan kovin taistelu käydään hopeamitaleista, koska kolmantena oleva FC Honka on vain pisteen päässä vantaalaisista. Klubi on puolestaan sarjassa neljäntenä 29 pisteellä.

Kun HJK ja PK-35 Vantaan kohtasivat viimeksi toukokuussa Myyrmäen urheilupuistossa ISS-stadionin remontin vuoksi, Klubi ylsi hienoon 2–2-tasapeliin oltuaan jo kahden maalin tappioasemassa. Tasoitusmaalin kamppailun viime hetkillä viimeisteli Ulla Matikainen. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä pelissä huhtikuussa Talin hallissa PK-35 otti täyden pistepotin 1–5-lukemin. Klubin ainoan osuman tuolloin viimeisteli Naisten Liigan maalintekijätilastoa johtava Vera Saastamoinen.

Vantaalaiset ovat tottuneet menestymään, sillä joukkue on kauden jälkeen juhlinut mestaruutta viimeiset kolme kautta. PK-35 Vantaata on valmentanut vuodesta 2011 lähtien Suomen ehkä kaikkien aikojen menestynein jalkapallon naisvalmentaja Pauliina Miettinen. Hänellä on kokemusta valmentamisesta myös USA:n naisten ammattilaissarjasta kaudelta 2010.

Tällä kaudella PK-35 on hävinnyt kolme peliä, kaikki kärkikolmikon joukkueille. Åland United on voittanut joukkueiden väliset molemmat kamppailut, FC Honka puolestaan kukisti vantaalaiset vieraissa. PK-35:n paras maalintekijä on ollut 12 osumallaan Heidi Kivelä, joka pääsi myös kentälle A-maajoukkueessa naisten EM-kisoissa. Toinen kisakävijä oli Laura Kivistö. Alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa upeasti välierään selvinneessä Suomen joukkueessa oli kaksi PK-35 Vantaan pelaajaa, kaksoset Elina ja Iina Salmi.

Myös PK-35:n ulkomaalaisvahvistukset ovat laadukkaita. Maalia vartioi mestaruusvuosien tapaan nigerialainen Rachael Ayegba. Tälle kaudelle joukkueeseen ovat lisäksi liittyneet australialainen keskikenttäpelaaja Jennifer Bisset, yhdysvaltalainen hyökkääjä Lydia Hastings ja Kolumbian maajoukkuehyökkääjä Lady Andrade. Kesken kautta joukkueeseen tuli vielä Albanian maajoukkuehyökkääjä Furtuna Velaj, joka teki kaksi maalia viime kierroksella vantaalaisten voittaessa Kokkola F10:n vieraissa 5–1.

HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen tietää, että haaste on kova.

– PK-35 on fyysisesti erittäin vahva joukkue, joka osaa hyödyntää ISS-kentän suuren koon. PK:lla on edelleen ainakin teoreettisen mahdollisuudet mestaruuteen, joten he tulevat otteluun varmasti nälkäisinä. Me lähdemme kuitenkin hyvällä mielellä haastamaan kovaa vastustajaa.

Klubin terveystilanne on hyvä.

– Vera Saastamoisella oli pientä flunssaa viikolla, mutta hän on varmaan lauantaina täydessä iskussa. Stephanie Rosen kanssa täytyy vielä harkita hiukan, koska meillä on keskiviikkona kova cup-ottelu.

 

Lauantai 7.9. klo 14.30, Myyrmäen ISS-stadion, PK-35 Vantaa – HJK